Alfa Romeo a anunțat că a luat decizia să renunțe la planurile pentru un model Giulia break pentru a se concentra pe dezvoltarea primului sau SUV – Stelvio.

Alfa-Romeo-Stelvio-300x192 Stelvio câștigă duelul cu Giulia break Motivul invocat de producătorul din Milano este foarte simplu, modelele break nu mai sunt populare decât în Europa de Vest, dar trendul este descendent, în schimb SUV-urile se află la mare căutare. Șeful pe producție la Alfa Romeo, Alfredo Altavilla, spune că SUV-ul Stelvio va fi configurat în așa fel încât să ofere dinamica unui Giulia break, lucru care face inutilă o astfel de versiune, în condițiile în care crossover-ul va oferi o poziție mai înaltă la volan, o gardă la sol mai înaltă și mai mult spațiu interior.

În realitate, motivul adevărat este legat de bani. Investiția într-un SUV este costisitoare în timp ce profitabilitatea unui break rămâne îndoielnică. În ciuda unui break care n-a fost să fie, Alfa Romeo păstrează vii speranțele fanilor pentru un Giulia cu două uși, despre care se bănuiește că va fi expus la Geneva, în luna martie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here