Alfa Romeo a anunțat că a luat decizia să renunțe la planurile pentru un model Giulia break pentru a se concentra pe dezvoltarea primului sau SUV – Stelvio.

Stelvio câștigă duelul cu Giulia break Alfa-Romeo-Stelvio-300x192 Motivul invocat de producătorul din Milano este foarte simplu, modelele break nu mai sunt populare decât în Europa de Vest, dar trendul este descendent, în schimb SUV-urile se află la mare căutare. Șeful pe producție la Alfa Romeo, Alfredo Altavilla, spune că SUV-ul Stelvio va fi configurat în așa fel încât să ofere dinamica unui Giulia break, lucru care face inutilă o astfel de versiune, în condițiile în care crossover-ul va oferi o poziție mai înaltă la volan, o gardă la sol mai înaltă și mai mult spațiu interior.

În realitate, motivul adevărat este legat de bani. Investiția într-un SUV este costisitoare în timp ce profitabilitatea unui break rămâne îndoielnică. În ciuda unui break care n-a fost să fie, Alfa Romeo păstrează vii speranțele fanilor pentru un Giulia cu două uși, despre care se bănuiește că va fi expus la Geneva, în luna martie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.