SsangYong intentioneaza sa lanseze primul pick-up electric din lume! Planul producatorului sud-coreean e ca SUV-ul sa fie disponibil pentru livrari in urmatorii cinci ani si sa aiba o autonomie de 450 de kilometri.

Pick-up alimentat de baterii a fost confirmat recent de catre directorul general SsangYong de planificare a produselor, Sungchin Park, in cadrul unei conferinte de presa tinuta in Coreea de Sud, la care compania a prezentat o serie de modele noi si actualizate care vor fi lansate in urmatorii cinci ani.

SsangYong va lansa primul pick-up electric din lume ssangyong-e-siv-007-1

Mai multe SUV-uri, mai multe pick-up-uri si un nou model high-tech pentru a rivaliza cu Volkswagen Tiguan si Mazda CX-5, care urmeaza sa apara in august 2019, fac parte din planul sud-coreenilor.

De asemenea, SsangYong planuieste si un nou SUV cu sapte locuri in segmentul D pentru a rivaliza cu Kia Sorento si Hyundai Santa Fe.

Revenind la pick-up-ul electric, al carui cod este H100, se afla in curs de dezvoltare si va ridica multe sprancene, e de parare directorul executiv al pietei de export a lui SsangYong, Daniel Rim.

SsangYong va lansa primul pick-up electric din lume ssangyong-e-siv-010

„Nu pot vorbi despre caracteristicile tehnice. Inca dezvoltam acest proiect. Planul origian a fost acela de a utiliza platforma C, dar cautam diferite optiuni”, a declarat acesta. „Cred ca vom avea o noua platforma, posibil AWD, a adaugat Rim.

Cu sprijinul companiei Mahindra, SsangYong intentioneaza sa dezvolte un alt vehicul electric pe platforma EV – cel mai probabil o masina de dimensiunile Mazda CX-5, influentata de conceptul e-SIV. Aceasta ar urma sa fie disponibila inaintea pick-up-ului.

SsangYong va lansa primul pick-up electric din lume ssangyong-e-siv-008

„Daca Tesla nu ne-o va lua inainte, vom avea primul pick-up electric din lume. Cred ca il vom lansa in jurul anului 2023. Depinde insa de fiecare tara si reglementarile lor”, a mai spus Rim.

Sursa: motoring.com.au

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.