Sezonul de Crăciun aduce câteva surprize. Unele dintre ele legate de modele SUV. Despre ce este vorba? Ei bine, un BMW iX3 în spatele celei de-a zecea uşi din calendarul Advent al filialei Mercedes-Benz din München. Iar în luminile de dinainte de Crăciun ale BMW Welt, străluceşte un Mercedes-Benz EQC 400.

Motivul schimbului de automobile între cei doi concurenţi din segmentul premium? Ei bine, este dorinţa comună de a sprijini companiile locale din München în vremuri deosebit de dificile. Ca şi un semnal de solidaritate în capitala bavareză.

Idee specială pentru sezonul de Crăciun

Pentru a 18-a oară, în sezonul de Crăciun, faţada de sticlă a sucursalei Mercedes-Benz din München se transformă. Ea devine un calendar de Advent supradimensionat în această perioadă. În anii precedenţi, un model nou al producătorului din Stuttgart a fost prezentat în fiecare zi în „vitrina” cu faţa către Donnersbergerbrücke.

Anul acesta, compania a invitat firmele din München să îşi asigure un loc cu produsele lor în spatele celor 24 de „uşi” ale calendarului Advent. În acest fel, este susţinută iniţiativa „Cumpără local” a oraşului München. Una care susţine coeziunea, angajamentul local şi dezvoltarea durabilă în oraş.

Motto-ul campaniei este „Wir halten zamm“. Care  („Rezistăm împreună” în dialectul bavarez). Un obiectiv pe care producătorul BMW, cu sediul la München, îl împarte de mai bine de 100 de ani cu sucursala locală Mercedes-Benz. Astfel concurenţii au venit cu ideea de a stabili o cooperare înainte de Crăciun între cei mai de succes producători de automobile premium din lume. Ideea fiind de a sensibiliza spiritul comunităţii locale.

Astfel, modelul full electric BMW iX3 a ajuns în spatele celei de-a zecea „uşiţe” a calendarului Advent al filialei Mercedes-Benz München. În schimb, un Mercedes Benz EQC 400 va fi un oaspete în BMW Welt, în luminile duminicilor de Advent, la fiecare oră exactă.

Coeziunea, mai importantă ca niciodată

„În situaţia actuală, coeziunea este mai importantă ca niciodată. Prin urmare, suntem încântaţi că BMW iX3 şi-a găsit un loc în calendarul Advent al sucursalei Mercedes-Benz din München şi salutăm cu căldură Mercedes-Benz EQC 400 ca invitat la BMW Welt”, declară Helmut Käs, directorul BMW Welt. „Cu acest schimb de automobile surprinzător în sezonul de Crăciun, vrem să încurajăm oamenii să facă o pauză şi să reflecte, să semnaleze solidaritatea şi să direcţioneze atenţia vizitatorilor noştri asupra iniţiativei de a sprijini companiile locale şi regionale.”

„În acest an extraordinar, este mai important ca niciodată să rămânem împreună ca societate. De aceea, anul acesta dedicăm emblematicul nostru calendar de Advent iniţiativei «Cumpără local» a oraşului München şi astfel dăm un exemplu de solidaritate reciprocă şi de angajament local în oraş”, spune Ulrich Kowalewski, director de vânzări Mercedes-Benz Cars & Van pentru Bavaria. „Suntem deosebit de încântaţi că am reuşit să implementăm ideea într-un dialog spontan cu colegii noştri de la BMW pentru a ajuta campania să atragă o atenţie suplimentară printr-o cooperare de dinainte de Crăciun. Spunem «Bun venit» BMW în filiala noastră din München şi suntem încântaţi că putem fi oaspeţi ai BMW Welt.”

„Apariţiile în deplasare” ale celor două automobile electrice vor atrage mai mult atenţia. Pe lângă calendarul Advent al sucursalei Mercedes-Benz din München trec zilnic aproximativ 180.000 de maşini pe Donnersbergerbrücke. Cu peste trei milioane de vizitatori anual, BMW Welt este unul dintre cele mai populare obiective turistice din München. În plus, campania, derulată şi pe canalele de socializare ale BMW şi Mercedes-Benz, atrage o mare atenţie şi asupra regiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here