Sportivitate cu zero emisii și o gamă înnoită de modele crossover. Așa se poate rezuma prezența celor de la Renault la Salonul Auto de la Geneva 2017.

Renault ZOE e-Sport, un concept car 100% electric și 100% sportiv

Renault dezvăluie concept-car-ul ZOE e-Sport, o versiune super sport a modelului său electric cel mai bine vândut în Europa. 100% electric și 100% sportiv, ZOE e-Sport este mixul perfect între o mașină de serie Renault ZOE şi un monopost Renault electric, capitalizând experiența din motorsport a echipei Renault e.dams,  dublă campioană în Formula E.

Cu două motoare, poziționate în fața și în spatele vehiculului, care dau o putere totală de 340kW, sau 460 CP, ZOE e-Sport poate ajunge de la 0 la 100 km / h în 3,2 secunde. Cele două baterii au capacitatea de a stoca 40 kWh.

ZOE e-Sport se caracterizează printr-un design sportiv și totodată expresiv. Culoarea caroseriei este „Bleu Satiné”,  o nuanță similară cu cea utilizată pentru monoposturile Renault e.dams. Datorită studiului specific pentru alegerea materialelor, a caroseriei din carbon și a design-ului șasiului, masa concept car-ului de este de numai 1400 kg (inclusiv 450 kg de baterii).

ZOE e-Sport menține identitatea de marcă, adoptând trăsăturile modelelor sportive din gama Renault Sport, cu semnătura luminoasă în forma literei „C”, care încadrează proiectoarele frontale. Interiorul este dotat cu două scaune RECARO echipate cu centuri de curse. Volanul dreptunghiular eliberează câmpul vizual.

La fel ca în Formula E, pilotul poate accesa setările parametrilor sistemului de propulsie și de gestionare a energiei, ca într-un monopost e.dams Renault. ZOE e-Sport integrează elemente electronice de comandă, configurate de Renault, care gestionează puterea bateriei cu precizie și în mod dinamic. Managementul energetic este complet personalizabil și reglabil, cu modurile de funcționare „normal” și „cursă”.

Setările electronice oferă patru moduri de condus. Aceste combinații adaptează vehiculul la obiectivele pilotului, avantajând fie sportivitatea, fie autonomia. De asemenea, se adaptează la tipul de circuit și la stilul de conducere, dozând puterea atribuită fiecărui motor și distribuția cuplului între cele două punți.

Noul Captur completează gama Renault de modele crossover

Noul Captur, crossover-ul urban cel mai bine vândut în Europa în 2016, cu 215,670 de unități, se reinventează prin design şi tehnologie, menținând caracterul practic.  

Captur menţine elementele esenţiale care au contribuit la succesul său, inclusiv caroseria în două nuanţe. Posibilităţile de personalizare au fost însă extinse, iar clienţii pot alege acum dintre peste 30 de combinaţii diferite pentru a-şi personaliza propria masină. Noul model face un pas mai departe în acest proces al diferenţierii, propunând şase pachete de personalizare a interiorului şi o diversitate de culori – Ivory, Ocean Blue, Caramel, Red, Satin Chrome şi Patina Chrome. Pentru exterior sunt propuse cinci pachete: Ivory, Ocean Blue, Capuccino, Red şi Atacama Orange (pentru şuruburile roţilor şi protecţiile pentru pasajele roţilor).

Design crossover accentuat  

Noul Captur este echipat, în funcţie de versiune, cu proiectoare full LED Pure Vision. Această tehnologie rafinează design-ul exterior şi îmbunătăţeşte siguranţa, oferind o mai mare eficienţă. Luminile de zi cu LED, în forma literei « C », sunt integrate în bara de protecţie inferioară, recreând astfel identitatea luminoasă a brand-ului. Luminile din spate sunt dotate cu aceeaşi semnătură, vizibilă atât noaptea, cât şi ziua.

Captur a fost reproiectat pentru a se încadra în noua linie de design propusă de fratele său mai mare, Kadjar. Astfel, grila a fost redesenată, primind o nouă bandă cromată. Bara de protecţie include noi elemente de design, care subliniază personalitatea aventurieră a modelului Captur. Patru tipuri de pneuri sunt disponibile pentru primele trei niveluri de echipare: două de 16”, Extrême & Adventure, şi două de 17”, Emotion & Explore.

De la al treilea nivel de echipare, Captur poate fi echipat cu un pavilion vitrat fix. Disponibil numai în configurație în două nuanțe, această nouă caracteristică îmbunătățește lumina ambientală în cabină.

Un interior rafinat și elemente tehnologice intuitive

Design-ul interior este mai rafinat datorită materialelor de calitate, elementelor cromate fine şi culorilor sobre, dar elegante. De asemenea, volanul a fost reproiectat, iar schimbătorul de viteze adoptă un stil nou. Panourile portierelor au fost redesenate, integrând armonios butoanele de comandă. Plafonul are elemente de iluminare cu LED și lumini individuale de lectură.

Pe versiunile de top, noul design al scaunelor îmbunătățește suportul lateral.  Totodată, Captur îşi păstrează caracteristicile cele mai practice, inclusiv sertarul Easy Life și tapițerie detașabilă.

Având preocuparea de a satisface nevoile tuturor clienților săi, noul model propune trei sisteme multimedia: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution şi sistemul R & Go, disponibil de la nivelul de intrare în gamă. Pentru prima dată în segmentul său, Renault oferă sistemul de avertizare asupra unghiului mort „Blind Spot Warning” şi sistemul „Easy Park Assist„, ambele disponibile pe versiunile superioare. Pentru o experienţă acustică unică, printre opţionale găsim şi calitatea premium Bose® Sound System.

Noul Renault KOLEOS extinde oferta de SUV-uri Renault

Dezvăluit la Beijing, în aprilie 2016 și deja comercializat în Australia, Turcia, țările din Golf şi în unele țări din America de Sud și Asia, Noul Koleos va fi lansat în Romania în prima jumătate a anului 2017.

Noul model este un SUV autentic, de segment D, cu design impunător, tracțiune integrală, aptitudini în teren accidentat, având garda la sol de 210 mm, un interior rafinat și confortabil cu 5 locuri și tabletă multimedia R-LINK2. Noul model combină stilul robust de SUV cu rafinamentul și confortul unei berline.

În funcție de nivelul de echipare, clienții vor putea alege o tapițerie din textil sau piele, bare de acoperiș din aluminiu, card „mâini libere”, asistență la parcare față și spate, sistemul multimedia R-Link 2 cu ecran tactil de 7″, harta Europei, Bluetooth, radio digital. Pe versiunile de echipare superioare, noul SUV oferă jante din aliaj de 18”, faruri cu tehnologie LED Pure Vision, tapițerie din piele Riviera Noir Titane, Gris Platine sau Marron Sienne și ambianță luminoasă interioară, cameră de marșarier și R-LINK 2 cu un ecran tactil de 8.7”, sistemul „Easy Park Assist” şi sistemul audio Bose.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.