Range Rover Sport PHEV a ajuns la Poarta Raiului, din Tianmen (China), dupa ce a urcat 999 de trepte si a efectuat 99 de viraje.

Pilotul chinez Ho-Pin Tung a strabatut intr-un mod inedit cei 11.3 kilometri ai Dragon Road, care are o inclinatie de 45 de grade.

Tung, fost pilot de rezerva pentru echipa de Formula 1 a celor de la Renault si castigator la Le Mans, a urcat pana la Poarta Raiului la volanul SUV-ului hibrid al constructorului britanic.

Cu un motor pe benzina in 4 cilindrii de 2.0 l ce produce 300cp si  cu un motor electric capabil de a produce 85kW ce este alimentat de o baterie de 13,1 kWh si o autonomie in modul electric de 50 de kilometri, Range Rover Sport PHEV ascunde sub capota 400 cai si a reusit sa parcurga traseul  in 22 de minute si 41 de secunde.

„Am fost in Formula E, Formula 1 si am castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, insa aceasta a fost fara indoiala una dintre cele mai mari provocari pe care le-am infruntat”, a declarat Ho-Pin Tung.

Range Rover Sport PHEV a ajuns la... Poarta Raiului (Video) range-rover-china

Range Rover Sport PHEV a ajuns la... Poarta Raiului (Video) 385967lRange Rover Sport PHEV devine astfel prima masina din istorie care ajunge la Poarta Raiul, iar departamentul de marketing al britanicilor ar trebui premiat.

La nivel declarativ, Land Rover sustine ca a apelat la aceasta metoda pentru a demonstra ca PHEV e capabil sa se descurce pe un drum off-road la fel de bine ca un SUV pe benzina sau diesel.

Range Rover Sport PHEV a ajuns la... Poarta Raiului (Video) range-rover-china-1

Range Rover Sport PHEV a ajuns la... Poarta Raiului (Video) 663652lDemonstratia vine la doar cateva saptamani distanta dupa ce Range Rover Sport PHEV s-a luat la intrecere cu campioana mondiala la inot Keri-Anne Payna si atletul Ross Edgley intr-o cursa de 15.5 kilometri, dintre care 14 pe uscat si 1.5 in apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.