Pajero si Patrol reprezinta pentru Mitsubishi si Nissan modele de referinta in randul pasionatilor de off-road. Ei bine, din colaborarea celor doua marci am putea beneficia de o noua generatie Pajero. Pe o platforma comuna.

Se stie, Mitsubishi face parte din Alianta Renault – Nissan. Si aceasta dupa ce Nissan a devenit actionar majoritar al celuilalt constructor nipon. Iar acest lucru pare sa fie, pentru cei pasionati de aventura, cu efecte benefice. Deja s-a vazut in ceea ce priveste Navara si L200 / Triton, modelele pick-up ale celor doua companii. Si, sustin cei de la Motor 1, lucrurile vor continua.

Un nou Pajero?

Costurile induse de dezvoltarea unei noi generatii pare sa fie cauza principala pentru lipsa unei noi generatii Pajero. Insa, iata, s-a gasit o solutie. Sau, cel putin, este studiata o astfel de oportunitate. Motor 1 scrie, citandu-i pe cei de la CarsGuide, ca Nissan nu exclude posibilitatea de a le oferi celor de la Mitsubishi platforma pentru a dezvolta un viitor Pajero.

Seful diviziei australiene a celor de la Mitsubishi, John Signoriello, confirma existanta planurilor, insa spune ca nu exista inca detalii suplimentare. „Nu poti niciodata sa stii cand culegi beneficiile aliantei. Este insa limpede ca acest lucru se intampla atunci cand interesele de business cer acest lucru. Iar in cazul lui Pajero, cu nucleul sau de clienti fideli, este clar ca oportunitatea exista”, a precizat el.

Evident, tinta sunt tot pietele traditionale. In SUA spre exemplu, Patrol n-a mai fost vandut de decenii. Sigur, a existat Infiniti QX56, care propunea, intr-un alt ambalaj, tehnologia 4×4 a celor de la Nissan, dar nu era acelasi lucru. Iar modelul Mitsubishi – Montero pe piata americana – a disparut dupa 2006.

Ramane acum de vazut care o sa fie momentul ales. Probabil ca unul nu foarte indepartat. Si, pe de alta parte, nu este exclus ca noul Pajero sa vina si cu surprize. Electrificate, macar la nivel de PHEV, cu atat mai mult cu cat acest domeniu este o prioritate pentru Mitsubishi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.