Odată cu premiera noii generaţii MINI Countryman, brandul britanic cu o bogată tradiţie îşi continuă evoluţia în segmentul compact premium. Acesta este cel mai mare şi mai versatil model din istoria de 57 de ani a mărcii. Fiind o dezvoltare complet nouă, automobilul reflectă acum evoluţii considerabile în ceea ce priveşte spaţiul, funcţionalitatea, flerul atletic şi caracteristicile premium.

Noul MINI Countryman: Plăcerea condusului pentru orice ocazie P90240594_highRes_mini-cooper-s-countr-300x200

Noul MINI Countryman îşi obţine statutul unic printre competitorii direcţi datorită designului expresiv puternic, caroseriei modelată eficient şi în special agilităţii sale de neegalat. Cea mai recentă versiune a sistemului de tracţiune integrală ALL4 asigură plăcerea condusului şi dincolo de drumurile asfaltate. Mai mult, noul MINI Countryman este primul model al mărcii care este disponibil şi cu propulsie hybrid plug-in. În varianta MINI Cooper S E Countryman ALL4, automobilul are o autonomie de până la 40 de kilometri atunci când rulează în regim exclusiv electric.
În actuala sa versiune, MINI Countryman este mai lung cu 20 de centimetri în comparaţie cu predecesorul său şi mai lat cu aproximativ trei centimetri. Ampatamentul modelului a fost extins cu 7,5 centimetri. Această creştere are ca rezultat o extindere semnificativă a spaţiului pentru cele cinci locuri de sine stătătoare, precum şi o mărire clară a volumului de stocare şi a versatilităţii în transportul bagajelor. Poziţia ridicată a şezutului asigură o vizibilitate excelentă şi o plăcere emblematică a condusului.

Noul MINI Countryman: Plăcerea condusului pentru orice ocazie P90240802_highRes_mini-cooper-s-countr-300x200
Cea mai recentă generaţie MINI Countryman merge şi mai departe în ceea ce priveşte versatilitatea, agilitatea şi caracterul premiul ale modelului. Datorită proporţiilor sale puternice, noul MINI Countryman are o prezenţă specială. Designul său este definit de o gardă la sol mai înaltă şi o poziţie ridicată de condus, accentuată suplimentar de aspectul exterior al MINI ALL4 şi de şinele înalte de pe plafon. Noul MINI Countryman dispune de elemente de design care sunt specifice mărcii, inclusiv structura în trei părţi a a profilului – acoperişul, secţiunea geamurilor şi corpul principal, precum şi consolele scurte, pasajele largi ale roţilor şi creşterea lăţimii în partea de jos.

Selecţia de culori pentru caroserie include variantele Island Blue metalizat şi Chestnut, care acum sunt disponibile în premieră pentru un model MINI. „În esenţă, noul MINI Countryman a crescut în dimensiuni. Totuşi a fost posibil să păstrăm proporţiile MINI caracteristice”, spune Julius Schluppkotten, project manager MINI Countryman.
Numeroase elemente de design specifice pentru model, precum acoperişul în culori contrastante, stopurile verticale, grila hexagonală a radiatorului şi farurile mari, au trecut printr-o etapă de dezvoltare evolutivă. Contururile semnalizatoarelor laterale, poziţionate pe aripi, se prezintă într-o nouă formă, de săgeată. Şinele de pe plafon, din aluminiu satinat, sunt combinate cu blaturile argintii ale pragurilor laterale, astfel că oferă o accentuare vizuală mai mare înălţimii automobilului. Liniile orizontale domină în partea din spate, în timp ce stopurile dispuse vertical oferă un contrast atractiv.

Profilul farurilor se abate de al forma circulară care este altfel specifică mărcii. Conturul lor distinctiv şi rotunjit uşor asimetric se îmbină cu grila radiatorului pentru a produce o imagine frontală inconfundabilă. Luminile de parcare integrate în prizele de aer sunt utilizate standard ca lumini de zi. În combinaţie cu farurile LED opţionale, aceasta din urmă este generată în premieră de o bandă de lumină dispusă integral în jurul fiecărui far.

Noua generaţie MINI Countryman va dispune încă de la lansare de tehnologia motoarelor care este o dezvoltare complet nouă. Pentru lansarea pe piaţă vor fi disponibile două motoare pe benzină şi două propulsoare diesel, fiecare echipat cu tehnologia MINI TwinPower Turbo, dar şi primul MINI cu propulsie hybrid plug-in din istoria mărcii. Ca alternativă la transmisia manuală cu şase trepte, este disponibilă o transmisie Steptronic cu şase trepte, iar noile MINI Cooper S Countryman şi MINI Cooper D Countryman pot fi comandate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, care este disponibilă standard la MINI Cooper SD Countryman.

Lansarea pe piaţa din România este programată pentru februarie 2017, cu disponibilitate imediată pentru comenzi. Preţul de pornire pentru noul model este 22150 Euro fără TVA pentru versiunea Cooper, cu motor de 1,5 litri MINI TwinPower Turbo, 136 CP/100 kW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.