Mustang SUV electric urmeaza sa apara la mijlocul lunii viitoare. Deocamdata avem parte de un nou teaser prin care suntem anuntati si cu privire la data. Este vorba despre 18 noiembrie. In ceea ce priveste locatia, este Los Angeles, acolo unde, la traditionalul salon, isi va face prima aparitie publica.

In ceea ce priveste numele, nu sunt deocamdata certitudini. Primul model electric independent al marcii se pare ca se va numi Ford Mach-E. Si va reprezenta punctul de plecare al noii ere electrificate. Va reamintim, Ford a anuntat deja ca pana in 2022 va avea 16 astfel de modele.

Totodata, produsul urmeaza sa fie primul care apare sub egida noului grup Ford Icons. Unul creat pentru a gestiona imaginea si viitorul unor nume istorice precum Mustang sau Bronco. Amy Marentic, director regional pentru Ford Icons, a precizat: „Compania isi centreaza activitatea in jurul produselor iconice. Trebuie sa ne asiguram de prezenta lor in viata noastra pentru alti 55 de ani”.

Mustang SUV electric, in noiembrie! Mustang-SUV-electric-1-1024x576600 km autonomie

Modelul va beneficia de  platforma noua, dezvoltata special pentru vehicule electrice. Trenul de rulare este intr-un layout deja folosit de alte electromobile. Bateria este plasata sub podea, pentru a maximiza spatiul interior. Iar masina beneficiaza de tractiune integrala folosindu-se cate un motor pentru fiecare osie.

Ford a folosit acest teaser si pentru a anunta autonomia. Potrivit constructorului SUV-ul electric va avea o autonomie de pana la 600 de kilometri, valoarea fiind calculata conform noilor standarde WLTP. Se pare insa ca aceasta valoare urmeaza sa fie atinsa doar de versiunea medie. Caci, anterior, s-a spus ca va exista si una de baza, cu o autonomie de doar 484 kilometri. Plus o varianta de inalta performanta a acestui model, in cazul careia nu se cunosc inca nici detalii referitoare la caitatile acesteia, nici vizavi de bateria folosita.

Pe de alta parte insa nu s-a renuntat nici la ideea de a oferi si o varianta cu propulsie clasica. Aceasta ar urma sa fie diferita de cea electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.