Mitsubishi va retrage legendarul SUV Pajero de pe piata din Europa, ca urmare a vanzarilor slabe din ultimii ani si a concurentei tot mai aprige.

Pentru a comemora cum se cuvine iesire de pe Batranul Continent al SUV-ului cu o vechime de 36 de ani, producatorul japonez va lansa o editie limitata de doar 1.000 de unitati.

Mitsubishi Pajero Final Edition va fi comercializat pana la finalul acestui an, in varianta cu 3 usi (300 de unitati) si in cea cu 5 usi (700 de unitati).

Versiunea cu 3 usi are un ampatament mai scurt si este adresata in special pentru off-road. Ofera un bull bar de culoare negru mat, skid plate de aluminiu cu grosimea de 4 mm, sine de acoperis si jante de aliaj de 18 inch, cu anvelope All-Terrain. In interior regasim scaune cu incalzire, senzori de lumina si ploaie, precum si cruise control.

final-edition-3-usi Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final EditionDe partea cealalta, versiunea in 5 usi este mai practica, venind cu un ampatament mai lung si un rand suplimentar de scaune. SUV-ul primeste praguri de otel pentru usile din fata si din spate, spoiler spate si roti din aliaj de 20 de inch.

final-edition-5-usi Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final EditionPajero Final Edition vine, de asemenea, cu scaune din piele, un sistem infotainment cu touchscreen de 7 inch, cu navigatie in configuratia standard.

Sub capota se afla un motor diesel de 3.2 litri DI-D, cu 188 de cai putere si un cuplu maxim de 441 Nm. Motorul este asociat unei transmisii automate cu 5 trepte si beneficiaza de tractiune 4×4 permanent.

final-edition-interior Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final EditionVarianta in 3 usi va avea un pret de 40.990 de euro, in timp ce versiunea cu 5 usi va fi vanduta cu 52.990 de euro.

1982 este anul in care Mitsubishi a inceput sa comercializeze SUV-ul Pajero in Europa.

Sursa foto: Auto NDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here