Mitsubishi Lancer Evolution reinvie. Scriam acest lucru recent si vorbeam la acel moment despre un SUV electric. Acum apare o noua pista.

Ei bine, Autocar scrie ca va exista o generatie XI a lui Lancer Evolution in varianta clasica. Un sedan, iar trenul de rulare ar veni de la Renault Megane RS, ca tot fac parte niponii parte din Alianta Renault-Nissan.

Momentul de adio, 2017

Istoria lui Evolution a debutat in 1992, simultan cu prima generatie a lui Lancer. Avea sa isi incheie prezenta pe piata la finele lui 2016, cu versiunea X, care s-a produs incepand cu 2007.

Ei bine, in 2015, atunci cand prezenta versiunea Final Edition, oficialii companiei spuneau ca trebuie sa-i spunem adio. Se pare insa ca a fost doar „la revedere”. Si ca s-a renuntat, asa cum spuneam, inclusiv la ideea sa apara in formatul SUV. Se vorbeste despre un Lancer Evolution XI in versiuni sedan si hatchback cu tehnologia pregatita pentru urmatoarea generatie Renault Megane RS.

Lancer Evolution cu 350 CP

Astfel, acum Megane RS are drept cele mai performante variante, Trophy si Trophy-R. Ambele cu un propulsor de 1.8. Aceasta ar urma sa fie inlocuita de un 2.0 turbo cu 4 cilindri, cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj. Iar prin implementarea set-up-ului 48V mild-hybrid, puterea ar putea ajunge la circa 350 CP, iar cuplul maxim la 433 Nm.

Sursa amintita precizeaza ca Lancer Evolution ar copia ideea si ar urma sa fie gandit pe platforma CMF-C/D F4 a Aliantei. Si, evident, sa beneficieze de avansatul sistem de tractiune integrala Mitsubishi S-AWC.

Sigur, nu se va ridica la ceea ce a oferit acel X FQ-440 MR, care propunea 440 CP si 559 Nm. Editia limitata care este considerata cea mai puternica a unui model de productie cu patru cilindri. Si care eclipseaza inclusiv viitorul Mercedes-AMG A45 S. Insa fie si numai revenirea unui nume precum Lancer Evolution merita semnalat. Ramane acum sa vedem si cand ne vom reintalni cu el.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.