Mi-Tech, conceptul de buggy prezentat de Mitsubishi la Salonul Auto de la Tokyo, s-a impus rapid intre vedetele evenimentului. Dincolo de designul spectaculos, acesta propune si un sistem PHEV extrem de interesant.

Versiune upgrade a filosofiei de design

Mitsubishi Mi-Tech propune o versiune imbunatatita a actualei filosofii de design a marcii. Zona frontala, Dynamic Shield, beneficiaza in acest caz de o grila mai generoasa si bocuri optice noi in forma de T. Conceptul nu are plafon si usi, in ton cu ideea de buggy. Si are o multime de elemente care-i subiniaza caracterul de off road-er. Bare frontale ample fata/spate, aripi ample si overfendere, roti de mari dimensiuni. Zona spate propune o forma hexagonala care integreaza stoopurile care preiau aceeasi tema a literei T.

In interior ni se propune un instrumentar de bord digial si o plansa de bord ce integreaza butoane fizice. Plus un nou sistem HMI. Adica Human Machine Interface. Sistem capabil sa proiecteze informatiile pe suprafata parbrizului.

Sistem PHEV special

Prototipul niponilor integreaza un sistem plug-in hybrid PHEV extrem de interesant. Acesta propune patru motoare electrice, cate doua pe fiecare punte, care folosesc energia produsa de o turbina cu gaze. Potrivit constructorului, aceasta functioneaza cu motorina, kerosen sau alcool.

Singura informatie legata de performanta este declaratia oficiala: „Sistemul genereaza o putere impresionanta daca o raportam la dimensiunile si masa totala a acestuia”. In egala masura, oficialii Mitsubishii spun ca acest sistem urmeaza sa fie integrat pe modele SUV compacte si medii. In replica, cel putin pana la acest moment, sansele ca sa vedem un model de serie derivat din Mi-Tech sunt minime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.