Mercedes-Benz X Class si Nissan Navara urmeaza sa mearga in directii diferite dupa incheierea parteneriatului actual. Una dintre probleme este scandalul in care a fost implicat Carlos Ghosn. Insa, se pare, nu este si singura.

Mercedes-Benz a decis sa intre in segmentul pick-up cu ajutorul Clasei X. Si a decis sa o faca folosind parteneriatul cu Alianta Renault-Nissan pentru a reduce costurile. O intelegere semnata in 2009 intre fostul sef Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, si Carlos Ghosn. Dar care ajunge la final. Mai cu seama ca pe langa problemele cu justitia ale lui Ghosn si in cazul companiei germane avem o schimbare la varf. In locul lui Zetsche la conducerea companiei germane trece din 22 mai Ola Källenius.

Incheierea parteneriatului nu va afecta doar colaborarea in segmentul pick-up. Afectate sunt si celelalte modele realizate in comun, precum Mercedes-Benz GLA si Infiniti QX30, ori Mercedes-Benz Citan si Renault Kangoo.

Ola Källenius suparat si pe lipsa de rezultate

Nu doar problemele de imagine l-au suparat insa pe noul boss al Mercedes-Benz, Ola Källenius. Intr-un interviu acordat revistei germane Manager Magazin acesta a spus ca aproape toare business-urile comune sunt pe rosu. „In aceste conditii este greu sa mergem mai departe. Cred ca vom alege directii diferite. Ne vom departi…fara ca cineva sa sufere”, a spus oficialul companiei germane.

Nissan va continua sa produca Mercedes-Benz X Class in Spania pana la finalul ciclului de viata al actualei generatii Navara. Potrivit jurnalistilor germani, inseamna inca vreo patru ani. Dupa, Navara si Triton/L200 vor deveni „gemeni”, urmand sa aiba in comun tehnologia si elementele de exterior si interior.

Ce se va intampla cu Mercedes-Benz X-Class? Va exista o viitoare generatie sau germanii vor renunta la segment? Este greu de spus. Mai cu seama ca Ford s-a aliat cu fostul lor partener in domeniul vehiculelor comerciale, Volkswagen. Ceea ce inseamna ca Ranger si Amarok vor deveni „gemene” din 2021-2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.