Mercedes-AMG ne ofera o tripleta de modele noi. Vorbim despre doua versiuni GLE si despre GLS care beneficiaza de noul 4.0 V8.

Mercedes-AMG GLE 63 si GLE 63 S

Gama GLE a primit, asadar, noul biturbo V8 de 4.0 litri. Acesta ofera 571 CP, respectiv 612 CP in cazul versiunii S. Si este combinat, in premiera, cu demaror-generator EQ Boost. Acesta ofera, suplimentar, in primele secunde de acceleratie, un plus de 22 de CP si 250 Nm.

Iar pentru ca eficienta sa fie optima, modelul ofera si sistem electric de 48 de volti, ca si unul de deconectare a patru cilindri si filtru de particule. Propulsorul este cuplat la transmisia AMG Speedshift TCT 9G.

  • Mercedes-AMG, tripleta de noutati in LA Mercedes-AMG-GLE_1-1024x653Stilistic, avem de-a face cu noutati in ceea ce priveste grila, pragurile frontale si bara de protectie spate. Iar la interior, volan cu padele de aliminiu, scaune cu tapiterie Nappa si elemente cu badge-ul AMG.
  • Modelele ofera tractiunea integrala cu variatie completa si suspensia pneumatica AMG RIDE CONTROL+ cu amortizare adaptiva ADS+. Ca si ACTIVE RIDE CONTROL, diferential blocabil electronic pe puntea spate, ori servodirectia electromecanica sensibila la viteza.
  • Sistemul de franare de inalta performanta propune discuri de 400 x 38 pe puntea fata si 370 x 32 pe spate.
  • Capacitatile in off-road sunt potentate de modurile suplimentare Trail si Sand (in care garda la sol se ridica automat cu 55 de mm si coboara automat cand se atinge 70 de km/h). Pentru on road, in modurile de rulare Sport, Sport+ si RACE garda la sol coboara cu 10 mm, iar in Confort coboara automat cu 10 mm cand se atinge minim 120 de km/h.

Mercedes-AMG, tripleta de noutati in LA Mercedes-AMG-GLE_2-1024x683

Mercedes-AMG GLS

Si „S”-ul modelelor SUV beneficiaza acum de o noua varianta AMG. Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ este disponibil cu o singura motorizare si fara indice S. Motorul este acelasi V8 biturbo de 4.0 litri care genereaza 612 CP si 850 Nm. Si, precum la GLE, este combinat cu demaror-generator EQ Boost, si beneficiaza de sistem electric de 48 volti.

Pentru detaliile referitoare la transmisie, tractiune si celelalte date tehnice puteti lectura informatiile deja prezentate in cazul versiunilor GLE. In ceea ce priveste optiunile de stil avem de-a face cu grila specifica AMG, spoilere modificate, prize de aer mai mari si splitter nou. Jantele standard sunt de 21 de inch, dar exista, optional, si unele de 22 si 23 inch.

Mercedes-AMG, tripleta de noutati in LA Mercedes-AMG-GLS_1-1024x683

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.