Jaguar Land Rover a cumparat Bowler, cunoscutul tuner specializat in off road si versiuni pentru competitie. Noul venit urmeaza sa faca parte din divizia Special Vehicle Operations, alaturi de SV, Classic si Vehicle Personalisation Parts.

Bowler semnase deja un parteneriat, in 2012. Unul care a avut drept rezultat, spre exemplu, populara serie Defender Challenge by Bowler, in 2014-2016. O competitie dedicata unor prototipuri dezvoltate pe vechea platforma Defender.

Potrivit informatiilor oferite de noii parteneri, Bowler isi va desfasura in continuare activitatea la Belper. Reamintim, divizia SVO isi are sediul in Coventry. „Bowler si-a creat o reputatie pentru activitatea sa inovativa, plina de succese, si pentru performantele obtinute in cele mai dure competitii mondiale de motorsport. Evident, ne bucura ca suntem in pozitia de a ne implica si a contribui la viitorul acestui brand ca parte a Jaguar Land Rover”, a declarat Michael van der Sande, managing director la JLR Special Vehicle Operations.

35 de ani de expertiza

Compania din Derbyshire a fost infiintata de Drew Bowler in 1985. Ea s-a specializat in producerea de versiuni pentru competitii off road si rally raid pentru modelele Land Rover. In plus, a activat si ca tuner, personalizand, la cerere, modele ale marcii.

Bowler este recunoscut pentru dinamica modelelor preparate si tehnicile de productie folosite. Dar si pentru durabilitatea componentelor in conditii extreme. Lucru indispensabil atunci cand te asociezi cu un nume precum Land Rover.

SVO si Bowler in paralel

Potrivit Auto Express, modelele de performanta Land Rover care poarta badge-ul SVO nu vor disparea. Insa gama de produse speciale se va extinde cu versiuni Bowler. Nu este exclus ca in cazul acestora accentul sa fie pus mai degraba pe performantele in off road.

De altfel aceasta a si fost intentia celor de la Jaguar Land Rover. De a-si diversifica portofoliul de produse si activitati din cadrul Special Vehicle Operations.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.