Lada a dezvaluit un concept car care ar urma sa inlocuiasca acutalul 4×4, la mai bine de 40 de ani distanta de la prima aparitie a off-roader-ului.

4×4 Vision imprumuta linii de design de la actualul 4×4, care e vandut sub denumirea de Niva pe pietele din afara Rusiei.

„4×4 e o legenda. Am pastrat mult din ADN-ul de desing si l-am interpretat intr-un mod modern, incorporandu-l in limbajul actual de design”, a spus seful de design al Lada, Steve Martin, pentru Automotive News Europe. Acesta n-a dezvaluit, insa, daca modelul concept va fi urmat de o versiune de serie.

La o prima vedere, conceptul 4X4 Vision pare un model cu trei usi, insa avem de a face cu un model cu 5 usi, perechea de usi din spate fiind „ascunsa”.

„4×4 e cunoscut ca un vehicul cu trei usi, dar am vrut sa cream un vehicul mai mare”, a mai spus Martin.

4,2 metri e dimensiunea conceptului 4×4 Vision.

Lada a prezentat un nou off-roader, dupa mai bine de 40 de ani! lada-spate

Lada a spus ca masina are o cutie de viteze traditionala cu un raport redus si mai multe mijloace de asistenta moderne pentru a-si asigura performanta off-road „imbatabila” in segmentul sau.

Conceptul actualizeaza limbajul de design „L” al Lada, care utilizeaza un motiv incrucisat in grilaj precum si de-a lungul caroseriei.

Modelul 4×4 a fost al 14-lea cel mai popular vehicul din Rusia in primele sapte luni, vanzarile crescand cu 15%, pana la 17.824, potrivit datelor furnizate de grupul rus de automobile AEB.

Un viitor 4×4 ar trebui sa raspunda nevoilor unor cumparatori foarte diferiti fata de modelul actual, lansat pentru prima oara in 1977, a spus Mattin.

„Originalul 4×4 a fost creat acum 40 de ani, iar lumea s-a schimbat de atunci”, a spus el. „Trebuie doar sa va uitati in oras pentru a vedea cate 4×4-uri exista. Asta nu se intampla in urma cu 40 de ani, cand erau folosite doar in mediul rural”.

Lada a prezentat un nou off-roader, dupa mai bine de 40 de ani! lada-interior

Lada a fost nevoita sa opreasca vanzarile modelului 4×4 pe pietele de export, cum ar fi Germania, pe masura ce Europa trece la noile reglementari privind emisiile. Compania sa-mama AvtoVAZ, detinuta de Renault, a declarat ca este putin probabil ca orice viitor model Lada sa fie vandut in Uniunea Europeana, din cauza costului ridicat de a face masinile marcii sa fie conforme. De asemenea, Renault nu doreste ca Lada sa concureze cu Dacia.

Sursa: Automotive News Europe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.