KIA Sorento se pregateste, asa cum v-am mentionat deja, pentru o noua generatie. Iar astazi KIA Motors Europe a dezvaluit primele imagini ale exteriorului noului model. Va reamintim, prima sa aparitie publica va avea loc la Salonul Auto International de la Geneva 2020.

„Indrazneala rafinata”

Conceptul de „indrazneala rafinata” i-a inspirat pe designerii Kia. Acestia au cautat sa pastreze estetica robusta si dura a generatiilor anterioare ale modelului Sorento, aplicand in acelasi timp un grad mai mare de rafinament si eleganta.

KIA-Sorento-4-1-1024x576 KIA Sorento, fotografii oficiale pentru noua generatieMai stilat ca niciodata, designul redefinit al modelului KIA Sorento incorporeaza linii mai ascutite si suprafete continue, fluide. Astfel ca avem de-a face cu un model vizibil mai sculptural decat predecesorul sau. Cu detalii geometrice moderne si cu proportii mai alungite, ce se intind spre partea din spate, rezultatul este un design mai increzator, mai matur si mai atragator ca niciodata.

Si „fata” mai hotarata, mai energica a modelului Sorento evolueaza. Si ne ofera o noua interpretare a grilei emblematice ‘nas de tigru’ Kia. Mai larga si mai expansiva, se infasoara organic in jurul blocurilor optice integrate pe fiecare parte. Farurile in sine au o noua lumina de zi ‘ochi de tigru’, de tip LED. Una care potenteaza designul, scotand in evidenta liniile intense din jurul ochilor de tigru.

Proportii adaptate subtil

Din profil, proportiile lui KIA Sorento sunt adaptate subtil pentru a-l face sa para mai lung. Vorbim despre console fata si spate mai scurte si un ampatament mai lung. Noile sale proportii extind si lungimea capotei, mutand stalpul A cu 30 mm mai in spate fata de axa frontala. Fapt care ofera un design interior mai orientat catre partea din spate.

KIA-Sorento-6-1024x576 KIA Sorento, fotografii oficiale pentru noua generatieLinia joasa a podelei se invaluie in jurul aripilor din fata si se transforma intr-o singura linie puternica, care se extinde de-a lungul partii laterale a modelului Sorento si curge spre noile stopuri amplasate vertical.

KIA-Sorento-7-1024x576 KIA Sorento, fotografii oficiale pentru noua generatieKIA Sorento se afla in centrul liniei de modele SUV Kia, care include, de asemenea, modelele Seltos, Stonic, Sportage si Telluride. Noul model este rezultatul unui efort de colaborare intre cele trei studiouri din reteaua globala de design a Kia, din Coreea de Sud, Europa si America de Nord. Generatia a patra a modelului se bazeaza pe o platforma cu totul noua, ridicand standardele in segmentul SUV de clasa medie prin spatiu, caracter practic, eficienta si calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here