Kia Sorento beneficiaza de o noua generatie. Iar aceasta este dotata si cu tehnologia Blind-Spot View Monitor (BVM). Aceasta „a doua pereche de ochi” pentru soferi este proiectata pentru a imbunatati siguranta ocupantilor noului Sorento si a celorlalti participanti la trafic. Si o face prin eliminarea unghiului mort din oglinzile laterale ale soferului.

Sistemul Blind-Spot View Monitor

Sorento este primul automobil Kia din Europa care ofera aceasta tehnologie avansata de asistenta a soferului. Ea este parte a gamei extinse de functii oferite de noul panou de bord de 12.3 inch, ’Supervision’ complet digital. Sistemul BVM imbunatateste vizibilitatea soferului in ambele parti ale automobilului. El este conectat cu sistemul de semnalizare al automobilului.

Acesta afiseaza imagini video de inalta rezolutie in partea stanga sau partea dreapta a panoului de bord TFT-LCD daca soferul semnalizeaza schimbarea benzii de circulatie si un alt automobil este “ ascuns” in unghiul mort. Imaginile cu automobilul aflat in punctul mort sunt afisate fie in locul vitezometrului, fie al turometrului (sau in locul ceasului de bord al sistemului hybrid al modelelor Sorento Hybrid), in timp ce afiseaza in continuare soferului viteza curenta a automobilului.

Informatiile sunt oferite de camerele video de inalta rezolutie, amplasate discret in carcasele oglinzilor laterale. Camerele ofera un unghi de vizualizare mai larg decat oglinzile retrovizoare, pentru a permite soferilor sa aiba o vedere clara asupra celuilalt automobil.

Tehnologia BVM este oferita cumparatorilor europeni ai modelului Kia Sorento ca parte a pachetului care include sistemul de vizualizare 360° (Surround View Monitor) si sistemul de asistenta la evitarea coliziunii in momentul parcarii (PCA – Parking Collision-Avoidance Assist) – care permite efectuarea cu usurinta si in conditii de siguranta a manevrelor de parcare a automobilului la viteze mici, dar si sistemul audio Bose Performance Series.

Acest pachet de tehnologii este disponibil pe automobilele comercializate in Europa si echipate cu functia de asistenta a evitarii coliziunii cu automobilele aflate in unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) oferit de Kia. BCA ajuta soferii sa evite coliziunile cu automobilele aflate in unghiul mort si intervine in momentul detectarii unei coliziuni iminente.

Un panou de bord complet digital

Panoul de bord digital ‘Supervision’ este proiectat sa ofere soferilor Kia Sorento informatii cat mai clare posibil. Si o face prin intermediul unui display de inalta definitie de 1920×720 pixeli. Panoul de bord digital inlocuieste vitezometrul si turometrul conventionale cu un display unitar care include ceasuri digitale.

Zona multifunctionala aflata intre ceasurile digitale afiseaza instructiunile sistemului de navigatie. Tot acolo gasesti informatiile audio si alte informatii necesare calatoriei. Ca si, pe de alta parte, alerte privind starea automobilului. Precum si notificari de tip pop-up cu informatii despre numeroasele tehnologii active de siguranta si de asistenta pentru sofer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.