Kia Motors a dezvaluit noul sau concept Futuron. Un SUV coupe cu tractiune integrala ce propune liniile noi de design pentru automobilele electrice viitoare. Chiar numele Futuron reprezinta o ingemanare a cuvintelor ”viitor” (Future) si ”conectat” (On), sugerand natura electrica a designului viitorului SUV al brandului.

Cu un design realizat in jurul notiunii de dinamica desavarsita, conceptul Futuron imbina proportiile elegante cu formele si suprafetele simple. Caroseria sa usoara de SUV coupe gazduieste un sistem de propulsie cu tractiune integrala, complet electric. Unul care este imbracat in suprafete exterioare indraznete, dar moderne, cu un interior flexibil, high-tech.

Un SUV coupe electric cu tematica ‘360 de grade’

Conceptul Kia Futuron este construit in jurul unui design unic, puternic, cu tematica ‘360 de grade’, remarcabil prin forma sa pura, neteda, lipsita de ornamente. Suprafetele caroseriei emana delicatete si rafinament, creand o serie de forme alungite, fluide, care se rasucesc, se extind si se contracta in jurul caroseriei. Rezultatul este o forma eleganta si simpla ce creeaza un profil aerodinamic eficient.

Proportiile inedite ale automobilului frapeaza imediat. Caroseria de SUV coupe face o declaratie de intentie puternica pentru viitoarele automobile Kia. Acestea vor exprima incredere, sportivitate si modernism, dar si eleganta. Cu o lungime de 4.850 mm, o inaltime de 1.550 mm si un ampatament de 3.000 mm, garda la sol inaltata a conceptului Futuron se imbina cu o caroserie de tip coupe. Pentru a da nastere unui aspect dinamic, increzator.

Baterie sub podeaua habitaclului

Acest aspect al caroseriei se datoreaza sistemului de propulsie complet electric al conceptului Futuron. O baterie de inalta capacitate este montata jos in caroseria automobilului, sub podeaua habitaclului.

Aceasta ofera energie pentru patru motoare electrice puternice aflate in roti. Aspectul inaltat al automobilului se imbina cu un centru de greutate scazut. Si cu un sistem de propulsie electric cu tractiune integrala (e-AWD).

Experienta interactiva

Un automobil sport pe o platforma SUV, cu scaune confortabile, conceptul Futuron ofera utilizatorilor o experienta interactiva. Una apreciata drept potrivita pentru condusul in mediile urbane. Elementele diverse ale designului si structurii automobilului intaresc importanta conexiunii si interactiunii dintre acesta si sofer. Aripile frontale curg spre partea din spate incepand din fata capotei, inainte de a se cufunda in cabina. Se stabileste astfel o legatura intre scaunul soferului si drumul din fata.

Plafonul panoramic al conceptului, din sticla in forma de diamant, se afla deasupra temei centrale „360 de grade”. O solutie in ”buna traditie” a unui OZN si a designului de ‘farfurie zburatoare’. In timp ce inunda cabina cu lumina naturala, plafonul se extinde in jos, spre capota, pentru a oferi soferilor o vizibilitate extraordinara. Plafonul din sticla este prevazut de asemenea, cu o retea de senzori LiDAR (detectarea obstacolelor si calcularea distantelor). Senzori capabili sa asigure caracteristicile sistemului de conducere autonoma de nivel 4.

In plus, tematica „360 de grade” este evidenta in luminile in forma unei linii subtiri ce inconjoara caroseria conceptului Futuron. O caracteristica ludica si interactiva, lumina raspunde la gesturile fizice si la miscarile efectuate in afara automobilului.

Noul concept ‘tiger face’ Kia

Partea frontala a conceptului Futuron ofera o noua interpretare a grilei ‘tiger nose’, semnatura designului Kia de peste un deceniu. In timp ce pastreaza principiile de baza ale conceptului, designerii Kia au extins limitele, largind forma in jurul partii frontale a automobilului pentru a crea un concept ‘tiger face’ rafinat.

Noul design al partii frontale, similar celui al conceptului „Imagine by Kia”, ce a fost dezvaluit la inceputul anului 2019, exprima o noua interpretare de design pentru viitoarele automobile electrice Kia.

Identitate noua in timpul noptii

Cu o forma mai lata, grila incorporeaza blocurile optice ale conceptului Futuron. Un design inovator numit ‘Star Cloud’ care ofera automobilului o identitate noua, impresionanta in timpul noptii. Sistemul de lumini ‘Star Cloud’ al conceptului scoate in evidenta o noua forma de design pentru partea frontala a automobilului.

Insa, de asemenea, intruchipeaza un nou concept de lumini pentru Kia. Unul care are ca sursa de inspiratie o nebuloasa de pe cerul noptii, pentru a crea un mixaj geometric de lumini LED de tip matrix. Sistemul de lumini ‘Star Cloud’ este incorporat si in partea posterioara a automobilului. Acolo unde afiseazao semnatura de lumini distincta pentru conceptul Futuron.

Dezvaluit pentru prima data in Shanghai, conceptul Futuron include in designul si forma noului sau sistem de lumini Star Cloud elemente din legendele chinezesti. Suprafata de tip piele de dragon care acopera zona de lumini imita armura din solzi a dragonilor. Sistemul de lumini Star Cloud include o suprafata cinetica ce permite automobilului sa alterneze intre luminile pe timp de zi si lampile pentru faza lunga, pe masura ce ”solzii dragonului” se deschid si se inchid.

Un spatiu interior flexibil si autonom

Structura sistemului de propulsie si includerea sistemului de conducere autonoma de nivel 4 au permis crearea unei cabine spatioase si flexibile. Cele doua scaune din fata sunt construite din materiale flexibile si pot oferi o pozitie de condus verticala sau inclinata, odihnitoare. Prin activarea setarilor sistemului de conducere autonoma ale conceptului Futuron, cele doua scaune din fata se inclina pe masura ce volanul se retrage. Aceasta pozitie a scaunelor ajuta la reducerea starii de oboseala in timpul calatoriilor lungi.

Interiorul unitar al conceptului Futuron reflecta, de asemenea, natura sa autonoma. Si o fac prin suprafete fluide ce curg neintrerupt dinspre plansa de bord si pana la fetele usilor. Usile dispun de acelasi sistem de lumini Star Cloud si de motivul solzilor Dragon Skin regasite in exteriorul automobilului. Si creeaza un sistem de lumini ambiental stralucitor si interactiv. Sistemul de ventilare este adapostit in spatele solzilor Dragon Skin, care se deschid si se inchid pentru a permite aerului proaspat sa circule prin toata cabina.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale habitaclului este zona de comanda. Interfata grafica a zonei de comanda (Graphical User Interface – GUI) se intinde din usa soferului si se invaluie in jurul volanului intr-un arc armonios. Interfata este operata cu ajutorul inteligentei artificiale, afisand informatii utile despre sistemul de conducere autonoma, sistemul de propulsie si sistemul de navigatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.