Jeep Compass este cel mai bine vandut model al marcii in 2019. In plus, alaturi de Renegade, este „stalpul” performantelor comerciale din Europa. Acolo unde a inregistrat 40% din vanzarile anuale. Acum vine cu mai multe noutati in 2020.

Sunt schimbari de ordin tehnologic, al conectivitatii. Dar nu numai. Pentru ca a fost luata in calcul si accesibilitatea pentru clientii de pe Batranul Continent.

  1. Mutat in Europa pentru un timp de asteptare redus

Prima schimbare tine de strategia marcii. Sustinuta cu o investitie de 5 miliarde de euro pentru facilitatile din Italia. Si, versiunea europeana a lui Jeep Compass nu se mai produce in Mexic, la Toluca, ci in Peninsula, la uzina FCA din Melfi.

Jeep Compass - 5 aspecte de retinut la modelul 2020 Jeep-Compass_1-1024x653

Ceea ce inseamna o reducere a termenului de livrare la dealer. Constructorul vorbeste despre aproximativ trei saptamani. In plus, uzina, una dintre cele mai inovative din lume, permite si un plus tehnic in oferta. Este vorba despre integrarea versiunii 4xe, cu tehnologie Plug-in Hybrid.

2. Motorizare noua: 1.3 turbo pe benzina, cu doua versiuni de putere

Jeep a decis sa renunte la motorul pe benzina 1.4 litri in favoarea noului 1.3 turbo cu patru cilindri. Unul introdus odata cu Renegade si care face parte din familia Global Small Engine. Si beneficiaza de a treia generatie a tehnologiei MultiAir.

Unitatea este disponibila in versiuni de 130 si 150 de cai putere. Indiferent de versiunea aleasa, cuplul livrat va fi de 270 Nm, cu 40 Nm peste ceea ce oferea motorul 1.4. Propulsorul respecta normele de poluare Euro 6D. In plus, Jeep a introdus si un filtru de particule.

Jeep Compass - 5 aspecte de retinut la modelul 2020 Jeep-Compass_2-1024x640

Versiunea de 130 CP este cuplata la o transmisie manuala cu 6 trepte. Pentru cea de 150 CP s-a optat pentru una Dual Dry Clutch Transmission (DDCT), cu tot atatea rapoarte, si mod Sport. In ambele versiuni tractiunea este pe puntea fata, iar aceasta si cutia automata sunt o premiera pentru Compass. Una ceruta de piata, reprezentand 28% din modelele vandute in acest segment in Europa.

3. Versiune diesel, dar si PHEV exclusiv cu tractiune 4×4

Cei care prefera motorizarea diesel au la dispozitie un 1.6 MultiJet II de 120 CP si 320 Nm. Una care beneficiaza de sistem Selective Catalytic Reduction. Cutia de viteze este manuala cu 6 rapoarte, iar tractiunea este 4×2 fata.

Jeep Compass - 5 aspecte de retinut la modelul 2020 Jeep-Compass_4-1024x683

In a doua jumatate a anului urmeaza sa fie disponibile si modele Jeep Compass 4xe, cu tehnologie PHEV, baza fiind unitatea turbo 1.3. Vor exista doua versiuni de putere, 190, respectiv 240 de cai. Aceste versiuni vin exclusiv in configuratie 4×4, iar autonomia electrica este de pana la 50 de kilometri.

4. Caracteristici dinamice imbunatatite

Caracteristicile dinamice ale lui Jeep Compass 2020 au fost rafinate pentru a respecta feedbackul clientilor europeni. S-au facut ajustari la directie, pentru a imbunatati raspunsul progresiv al acesteia.

Jeep Compass - 5 aspecte de retinut la modelul 2020 Jeep-Compass_3-1024x755

Modelul ofera mai multa precizie in virajele de mare viteza, garantand reducerea ruliului, ca si o stabilitate superioara la franare. In plus, beneficiaza de amortizoare cu valve FSD (Frequency Selective Damping). Acestea limiteaza miscarea caroseriei fara sa afecteze confortul pe drumurile accidentate.

5. Plus de stil si conectivitate

Jeep Compass 2020 propune sase noi tipuri de jante si cinci nuante noi cromatice pentru caroserie. Ca si sistem de infotainment cu ecran de 7 si 8.4 inch.

Jeep Compass - 5 aspecte de retinut la modelul 2020 Jeep-Compass_5-1024x665

Modelul va beneficia de noile functionalitati Uconnect Services introduse deja pe Renegade. Inclusiv cele vizand aplicatiile mobile, smartwatch, website, radio, etc. Uconnect Service vine din fabrica avand activat serviciul basic, My Assistant. Care ofera servicii in caz de avarii sau incidente rutiere. My Car, My Remote, My Navigation (doar cu Uconnect 8.4) sunt incluse in diversele pachete de echipare si se activeaza de catre client. Si exista, suplimentar, functii optionale, care se pot achizitiona online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.