Jeep pregateste o ofensiva serioasa de dezvoltare a gamei de modele. Intre noutati, sustin jurnalistii britanici, se va numara si un model care va concura cu Jimny!

Accentul pe motorizarile „verzi”

Strategia celor de la Jeep include, pe de o parte, atentia acordata tehnologiilor „verzi”. Astfel, potrivit oficialilor marcii, pana in 2022 toate modelele producatorului vor avea macar o versiune electrica sau hibrida.

Mai exact, potrivit strategiei companiei, facuta deja publica, vor exista 10 „hibrizi” cu incarcare la priza pana la termenul deja amintit. In plus vor exista si patru modele electrice 100%, sustin jurnalistii de la Auto Express.

Extinderea gamei

Pe de alta parte, conducerea Jeep a confirmat ca in 2022 va lansa un model ultra compact. Acesta urmeaza sa fie pozitionat in gama sub Renegade, si va deveni un rival pentru Nissan Juke, dar mai ales Suzuki Jimny. Mai mult, acesta urmeaza sa fie dezvoltat pe platforma electrica derivata din colaborarea FCA – PSA.

„Avem capacitatea necesara pentru un astfel de proiect”, a spus Marco Pigozzi, seful de marketing al Jeep pentru Europa. De altfel, se stie ca Jeep pregateste deja versiuni PHEV pentru Renegade si Compass. Probabil ca este vorba despre o varianta modificata a Common Modular Platform, aceea folosita deja pentru Peugeot 208, Opel / Vauxhall Corsa si DS3 Crossback. Un motor electric aditional pentru puntea spate va oferi tractiunea integrala.

Pigozzi a precizat ca acest model ar urma sa ofere spirit practic pentru fiecare zi. Insa, pe de alta parte, el a afirmat ca acest lucru se va realiza fara sa compromita recunoscutele calitati ale marcii in off-road.  Tot el a afirmat ca acest SUV va avea circa patru metri in lungime. Ceea ce inseamna ca se va pozitiona intre Jimny si Juke la acest capitol.

Altfel, Jeep pregateste si doua SUV-uri mari. Si in cazul acestora este vorba, ca orizont de timp, tot de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.