I-PACE – primul SUV Jaguar electric din lume, ofera acum un sistem multimedia nou, rapid si intuitiv, si permite incarcarea mai rapida. Astfel incat detinerea si condusul unui vehicul electric vor fi mai simple ca niciodata.

De la lansare, modelul I-PACE a castigat peste 80 de premii internationale, printre care „Masina Anului 2019”, „Cel mai bun design” si „Cel mai ecologic automobil”. Cu 2 motoare electrice proiectate de Jaguar pe fiecare punte, care dezvolta impreuna o putere de 400 CP si un cuplu de 696 Nm, o structura din aluminiu si un centru de greutate jos, I-PACE ofera un echilibru perfect intre tractiunea integrala, rafinament, lux si agilitate.

I-PACE, primul Jaguar cu sistem multimedia Pivi Pro

Jaguar I-PACE include acum si mai multe tehnologii. Astfel incat condusul unui vehicul electric sa fie mai simplu si mai placut ca niciodata. Spre exemplu, acesta este primul Jaguar echipat cu noul sistem multimedia Pivi Pro.

I-PACE, mai inteligent, conectat si mai rapid de incarcat Jag_I-PACE_21MY_Interior

La fel de intuitiv de utilizat ca un smartphone, Pivi Pro este rapid si agil. Instrumentele de bord virtuale, cu ecran HD cu diagonala de 12,3 inci, ecranele tactile superior si inferior, cu diagonala de 10, respectiv 5 inch si butoanele rotative haptice, multifunctionale, sunt corelate cu grafica clara, simpla si moderna, pentru a oferi utilizatorului o experienta autentica si intuitiva.

In plus, Pivi Pro propune navigatie EV imbunatatita. Aceasta indica daca statiile de incarcare din apropiere sunt disponibile sau ocupate. Ca si costul incarcarii si cat dureaza aceasta.

I-PACE, mai inteligent, conectat si mai rapid de incarcat Jag_I-PACE_21MY_Exterior-2

Incarcator de 11 kW incorporat

I-PACE dispune acum in echiparea standard de un incarcator de 11 kW incorporat. Acesta asigura clientilor accesul la sursele de alimentare cu tensiune trifazice. In cazul conectarii la o statie de alimentare de 11 kW, bateria se incarca intr-o ora pentru 53 km (WLTP). Incarcarea completa de la baterie descarcata dureaza acum numai 8,6 ore – ideal pentru incarcarea peste noapte, la domiciliu.

Pe pietele unde nu este disponibil un curent trifazic, statiile de 7 kW garanteaza, de asemenea, o incarcare competitiva. Ele asigura intr-o ora incarcarea bateriei cu un curent care permite parcurgerea unei distante de 35 km. Incarcarea completa dureaza 12,75 ore.

In timpul unei calatorii, un incarcator de 50 kW asigura incarcarea in 15 minute cu un curent care permite parcurgerea a 63 km, iar un incarcator de 100 kW, cu un curent care permite parcurgerea a 127 km, in acelasi interval de timp.

Alte noutati

Starea de bine a pasagerilor este amplificata printr-un sistem de ionizare a aerului din habitaclu. Acesta filtreaza PM2.5 pentru a capta particulele foarte fine si substantele alergice din aer. I-PACE poate sa filtreze aerul din cabina si inainte de a porni la drum.

Design-ul exterior este imbunatatit cu un finisaj al grilei fata de culoare Atlas Grey. In plus, clientii beneficiaza de o gama mai extinsa de culori, de jante noi si de noul Pachet Bright. Care este disponibil pentru toate modelele din gama I-PACE. Acesta accentueaza design-ul incitant al modelului I-PACE, cu o rama cromata pentru grila radiatorului, capace oglinzi exterioare Atlas Grey, rame geamuri din crom satinat si difuzor de aer spate Atlas Grey.

Pachetul optional Black, modern, este imbunatatit cu ajutorul siglelor spate de culoare negru lucios. Gama de culori actualizata include acum nuante precum Caldera Red, Portofino Blue, Eiger Grey sau Aruba.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director, Jaguar I-PACE a declarat: „Cand am dezvoltat modelul I-PACE, ne-am dorit ca acesta sa fie cel mai apreciat si dorit vehicul electric din lume. Dar si sa aratam ce se intampla atunci cand Jaguar realizeaza un automobil electric. Cred ca ne-am indeplinit aceste obiective ambitioase, iar acum am imbunatatit conceptul initial”.

Siguranta si confort

I-PACE a fost proiectat pentru a garanta siguranta, obtinand calificativul maxim, de 5 stele, la testele EuroNCAP. Tehnologia de ultima ora asigura protectia suplimentara a pasagerilor si participantilor la trafic.

Cu un sistem nou de camere video perimetrale 3D, care ofera o imagine de ansamblu in plan a zonei din apropiere si pericolelor potentiale, cu afisare pe ecranul tactil central, vizibilitatea este imbunatatita semnificativ. In habitaclu, oglinda retrovizoare ClearSight imbunatateste siguranta si confortul. Ea asigura faptul ca soferul are intotdeauna o vizibilitate neobstructionata in spate, chiar si cu 3 pasageri pe bancheta sau cu portbagajul de 656 de litri incarcat pana la plafon.

ClearSight utilizeaza o camera video cu lentila cu unghi larg, conectata la un ecran de inalta rezolutie, amplasat in oglinda retrovizoare, fara cadru. Un mic buton de pe oglinda permite soferului sa comute intre imaginea oferita de oglinda standard si cea oferita de camera video. Perfect integrata in modulul antenei montate pe plafon, camera video de inalta definitie functioneaza in toate conditiile, inclusiv de luminozitate scazuta, iar marginea protectoare si invelisul hidrofob permit o vizibilitate crescuta.

Un model electric usor de condus

Jaguar I-PACE a fost proiectat ca in fiecare moment soferul sa beneficieze de o liniste deplina si sa se poata bucura fara nicio grija de automobilul sau electric.

  • Cu o autonomie maxima de 470 km (WLTP) asigurata de bateria de 90 kWh, clientii care nu parcurg zilnic o distanta prea mare trebuie sa incarce modelul I-PACE doar o data pe saptamana.
  • I-PACE are o garantie a bateriei de 8 ani sau 160.000 km.
  • Jaguar a dezvoltat aplicatia iGuide, care permite gasirea cu usurinta si intelegerea principalelor functii si comenzi ale modelului Jaguar I-PACE. Aceasta tine rolul de manual de utilizare la purtator.
  • La incarcarea in locatii publice, cablul de incarcare al modelului I-PACE se blocheaza pe pozitie odata cu incuierea vehiculului. El nu poate fi deconectat daca vehiculul nu este descuiat.
  • Jaguar I-PACE dispune de un mod Eco, care permite cresterea autonomiei prin reducerea consumului de energie si incurajeaza un stil de condus mai eficient. De asemenea, acesta modifica usor setarile temperaturii aerului in habitaclu, recircularii aerului si altor functii ale vehiculului. Puteti anula aceste modificari prin actionarea normala a fiecarei functii sau prin modificarea setarilor din meniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.