Hilux, modelul pickup al celor de la Toyota, ar putea sa beneficieze si el de motorul diesel V6 pe care compania il pregateste, asa cum aminteam, pentru Land Cruiser 300. In Australia cel putin, acolo unde este lider de piata, lucrurile par destul de clare in acest sens.

Se vorbeste despre un Hilux GR menit sa intre in competitie cu Ford Ranger Raptor. Ramane de vazut acum doar cate dintre piete vor beneficia de o astfel de versiune.

Hilux GR a fost inregistrat deja

GR Hilux este denumirea pe care Toyota a inregistrat-o deja in Australia. Acolo unde, de altfel, de acelasi regim se bucura si Hilux Rogue si Hilux Rugged. In plus nu a ascuns dorinta de a avea astfel de versiuni. „Hilux concureaza in Dakar, deci nu este exclus sa avem o versiune de productie de acest gen”, spun oficialii constructorului.

Or, se stie, daca ne referim la GR, compania nipona a fost clara: va defini doar versiuni de performanta. Lucru de care s-a tinut pana acum. In America de Sud exista deja o astfel de versiune, cu un motor 4.0 V6 pe benzina, insa, se pare, nu aceasta este solutia pentru Australia. Pentru ca acesta nu a prins la Antipozi.

Solutia: V6 diesel!

Ei bine, solutia pentru acest Hilux pare sa fie motorul V6 diesel despre care spuneam ca este gata sa echipeze noul Land Cruiser 300. Or, fiind vorba despre o unitate noua, este limpede ca, din ratiuni de costuri, aceasta ar trebui sa ajunga si la alte modele. Iar Hilux GR poate sa fie una dintre ele, spun jurnalistii australieni.

Mai mult, tinand cont ca actuala unitate, V8, propune 268 de CP, iar cea noua va depasi aceasta valoare, particula GR isi are sens. Mai mult, valoarea este superioara celei pe care o propune Ford Raptor. Ceea ce inseamna ca s-ar mai atinge un obiectiv. Un duel pe cinste. In Australia, pe o piata interesata de modele pickup de performanta. Si, de ce nu, si pe altele de acest gen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.