Grand Cherokee SRT8 din 2012. Dintr-o vreme cand modelele SUV cu multe sute de cai putere nu erau lesne de gasit. Nu este de mirare ca Zaimiam, americanul cunoscut pentru pasiunea sa pentru Jeep – inclusiv pentru tuningul acestor modele – n-a renuntat la exemplarul sau.

Reamintim, Grand Cherokee SRT8 in versiunea amintita este un SUV echipat cu un V8 HEMI de 6.4 litri care livreaza ambelor punti 465 de cai putere si 630 Nm cuplu. Cifre suficiente pentru a oferi masinii, in pofida dimensiunilor si greutatii, calitati atletice notabile. Mai exact un sprint 0-100 km/h in 4.8 secunde. Caci viteza maxima a fost limitata la 250 km/h.

„Formula” noua

Ba mai mult, in ultima vreme a inceput sa-i schimbe „formula” la intervale regulate. Anul trecut a venit cu un proiect gandit impreuna cu atelierul Ferrada. Apeland la jantele Deep Concave Series FR4. Apoi a decis sa mearga mai departe. Initial a montat o unitate care a crescut puterea motorului la 1.000 CP. Dar nici acest lucru nu l-a multumit.

Ei bine, acum vine cu o alta varianta. Puterea a crescut iar, la 1.200 CP. A schimbat controlul electronic. Si a umblat si la body-kit-ul Renegade Design Tyrannos. A pus aripi mai evazate, suspensie pneumatica, alte spilere. A montat flanse pentru a oferi masinii mai multa amplitudine. Si rautate. N-a uitat nici d blocurile de lumini, pentru care a ales o tenta fumurie, sau de evacuare, care are acum patru terminatii generoase.

Pentru jante a apelat tot la Ferrada. La Custom Forged Series. Mai precis la modelul Ferrada USF02. A ales din gama de dimensiuni (19-24 inch) valoarea de 22, situandu-se asadar pe la mijloc. Dar impactul este, trebuie sa recunoasteti, unul maxim. Modelul arata cu adevarat spectaculos. Cat despre performante, nu au fost facute publice, insa cu siguranta au valori impresionante tinand de plusul de putere pe care masina l-a primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.