Toyota pick-up

Gama pick-up Toyota a ajuns la momentul la care este nevoie de o noua generatie. Iar Automotive News scrie ca Tacoma, Tundra si Hilux vor primi modele noi inca din 2020.

Potrivit sursei amintite, Toyota va folosi aceeasi platforma pentru toate pick-up-urile. Aceasta exista deja si are codul intern F1. Si este una globala, astfel ca urmeaza sa fie utilizata atat pentru pick-up-urile din SUA, cat si pentru Hilux.

Platforma vitala pentru pick-up-uri

Platforma este vitala pentru gama pick-up Toyota. Tundra n-a mai primit generatie noua din 2014. Tacoma a beneficiat de un facelift recent, dar a mentinut practic acelasi set-up pe care-l are din 2015. Nici Hilux nu se poate lauda cu o generatie noua de ani buni.

Platforma unica va conduce si la o reducere a costurilor. Si-acum Tundra si Tacoma sunt produse pe aceeasi linie in San Antonio, dar procesul este complex din pricina diferentei de platforma. Lucru de bun augur pentru Toyota, care vrea sa ramana liderul pietei americane in segmentul mediu. De altfel, din acest motiv Tacoma se va produce in continuare si in Mexic. Mai cu seama ca va avea o concurenta acerba cu noul Ford Ranger si Jeep Gladiator.

Se mizeaza si pe hibridizare

Noua platforma mai are un atu. Potrivit unor surse din interiorul companiei nipone, aceasta permite si integrarea versiunilor hibride. Iar constructorul este interesat sa-si puna in practica expertiza in domeniu si in acest segment.

O miscare inteligenta in conditile in care Ford a anuntat ca F-150 va avea versiune hibrida. Si nu este exclus sa fie doar inceputul, in conditiile in care au aparut tot mai multe proiecte de pick-up-uri electrice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.