Ford RaptorBus 6×6 este creatia Ford-Market, un tuner moscovit. Iar daca Raptor va duce cu gandul la versiunile speciale, de mare succes ale lui Ford F-150, nu este deloc asa.

Moscovitii nu si-au propus in acest caz sa concureze cu tuneri precum Hennessey Performance pentru a face si mai feroce camioneta best-seller. Ci si-au pus imaginatia la treaba pentru a scoate pe piata un monstru care are la baza un vechi van Ford E-Series.

Transformare radicala

Dupa cum se poate vedea, modelul „donator” nu era in cea mai buna stare atunci cand a ajuns la atelier. Avea insa deja tractiune 6×6, iar cei de la Ford-Market nu au mai stat pe ganduri. Si s-au pus pe treaba.

Grila noua. La fel, bara de protectie schimbata. Ca si blocurile optice si semnalizatoarele. Multe dintre ele de la un Raptor dezansamblat sau cumparate de pe piata aftermarket. Ca si bara LED incastrata sub grila.

In plus, Ford RaptorBus 6×6 beneficiaza de un kit de inaltare, dar si de roti si anvelope de off-road. Caci, spun rusii, fara sa ofere prea multe detalii, au pregatit modelul pentru iesiri in natura. Inclusiv pe trasee mai dure.

Ford RaptorBus 6x6, idee nastrusnica din Rusia Ford-RaptorBus-6x6_5-1024x684

Detalii necunoscute

In replica, nu sunt oferite detalii despre ceea ce se gaseste sub capota. Insa, probabil, chiar daca nu vorbim despre acel 3.6 V6 twin-turbo de 450 CP al lui Ford F-150 Raptor, cu siguranta tunerul a montat o unitate capabila sa se ridice la asteptarile induse de imaginea modelului.

La fel, dupa cum vedeti, nu exista nici detalii despre interior. Dar nu ne-ar mira sa fie pastrat interiorul original al lui E-Series. Eventual cosmetizat. Pana la urma, nici nu era nevoie. In conditiile in care Ford-Market nu si-a propus sa lanseze un produs, ci, pur si simplu, a dat o fata noua unui model care, altfel, putea ajunge la casare. De altfel, nu exista informatii ca este de vanzare. Desi, nu-i asa?, pentru pretul corect, probabil ca ar putea ajunge in garajul unui iubitor de aventura 4×4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.