Cel mai bine vandut model din lume, pickup-ul Ford F-150, va primi o versiune electrica.

„Vom electrifica F-150 cu versiune electrica si hibrida”, a declarat directorul pentru piete globale al celor de la Ford, Jim Farley. Compania n-a prezentat insa mai multe detalii si nici data la care ar urma sa fie lansata.

Ford F-150 e cel mai bine vandut vehicul in America de patru decenii consecutive. Camioanele din Seria F reprezinta aproximativ o treime din vanzarile Ford si o parte si mai mare din profiturile companiei. Pe langa versiunile de baza, camioanele sunt disponibile si cu optiuni si caracteristici care le fac sa rivalizeze cu vehicule de lux.

Si hibrida, si electrica

Ford a anuntat anterior ca va produce o versiune hibrida pentru modelul F-150. Versiunea electrica ar fi in plus fata de hibrida.

Versiunea hibrida va avea o capacitate de tractare si incarcare puternica, urmand a functiona si ca un generator mobil. De asemenea, Ford intentioneaza sa prezinte o versiune total electrica a furgonetei Transit.

„Exista atat de multa diversitate incat unii clienti ar prefera versiuni electrice ale acestor vehicule datorita costului de intretinere”, a spus Farley intr-un interviu acordat CNN.

Camioanele electrice ar fi destinate pentru clientii care nu au nevoie sa calatoreasca pe distante lungi intr-o singura zi.

Primul vehicul electric din istoria Ford

Primul vehicul electric Ford va fi insa un crossover. Designul sau, insa, va fi inspirat de Mustang si va fi comercializat ca un vehicul de inalta performanta, a mai spus Farley.

„Primul nostru model electric nu va fi un vehicul mic si super-rational”, a precizat Farley. „Va fi un utilitar mai mare cu o noua silueta. Dar va fi foarte distractiv de condus”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.