Experienta BMW M de 1135 CP pentru Tecau si Copil. BMW Group Romania colaboreaza cu cei doi jucatori romani si i-a invitat sa testeze unele dintre cele mai performante modele din gama BMW X. Experienta marcheaza si debutul BMW X5 M/ X5 M Competition si BMW X6 M/ BMW X6 M Competition pe piata.

Dintre acestea, BMW X6 M Competition este modelul superlativelor absolute pentru marca. Acesta dispune de cel mai puternic motor care a echipat vreodata un model BMW de serie. Un V8 M TwinPower Turbo care dezvolta o putere maxima de 625 CP la 6.000 de rpm si un cuplu maxim de 750 Nm asigurat intre 1.800 si 5.800 rpm.

Performantele sunt asigurate de unul dintre cele mai compacte motoare V8 turbo din lume. Dotat cu sistemul twin turbo twin-scroll (doua turbine cu alimentare separata de la cate un bloc de patru cilindri) amplasat in interiorul aranjamentului V al cilindrilor. Amplasarea foarte joasa pentru un centru de greutate optimizat este asigurata de trecerea axului fata prin baia de ulei. Modelul este si cel mai rapid din gama BMW X din istorie – cu un sprint 0-100 km/h in 3,8 secunde si o acceleratie 0-200 km/h in numai 13,2 secunde.

Testul de 1135 CP

Cei doi jucatori ATP au primit pentru test modelele BMW X6 M Competition si BMW X3 Competition. La acesta din urma, sistemul M TwinPower Turbo asigura o putere maxima de 510 CP la 6.250 rpm. Varful de cuplu este de 600 Nm intre 2.600 si 5.950 rpm. Sprintul 0-100 km/h se realizeaza in numai 4.1 secunde.

Cele doua masini au fost prezentate lui Horia Tecau si Marius Copil de Dr. Josef Reiter. Noul director general BMW Group Romania a declarat: „Performanta defineste marca BMW. Iar M este cea mai buna expresie a performantei noastre. Ne bucuram si apreciem colaborarea cu doi sportivi de inalta performanta. Si pentru faptul ca le-am oferit una dintre cele mai intense si spectaculoase experiente M. In aceste momente dificile suntem alaturi de sportivii nostri. Ei au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodata”.

Reactiile sportivilor

BMW X3 M Competition si BMW X6 M ilustreaza perfect dualitatea marcii M. Mai precis imbinarea excelenta intre caracterul practic si performante de supercar. Un concept pe care BMW M se mandreste ca l-a adus in lumea auto in anii ’70.

Horia Tecau a declarat despre experienta: „La aceste modele ma atrag detaliile sport si sunetul motorului. Este o bestie masculina intr-o carapace de gentleman. Spectaculos!” Iar Marius Copil l-a completat: „BMW X6M este impresionant. Frumos, puternic, este ca un atlet gata de start. Iar sentimentul de la volan este greu de exprimat in cuvinte. Genial.”

Horia Tecau are un palmares impresionant, cu trei turnee de Grand Slam castigate la dublu si dublu mix si o medalie de argint pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Rio, in 2016. Marius Copil este cel mai de succes jucator roman activ in turneele de simplu si detine recordul celui mai rapid serviciu realizat intr-un turneu de Grand Slam: 242 km/h.

Vanzarile BMW M in lume si Romania

Cu o cifra record de 135.829 de automobile livrate la nivel mondial in 2019, BMW M GmbH a devenit cel mai succes producator de automobile de performanta din lume. Anul 2019 a fost unul exceptional si pentru Romania, cu un total de 223 de modele livrate. In total, 10,2% din vanzarile BMW in Romania este reprezentat de modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu fata de media globala de 6,3%.

Primele cinci luni ale anului 2020 au fost deja excelente pentru BMW M in Romania. Diversificarea de gama a asigurat o crestere a volumelor la 163 de unitati, reprezentand 13,5% din totalul automobilelor BMW inmatriculate in Romania. Cel mai de succes model este BMW X6 M50d, cu un total de 41 unitati, in timp ce segmentul modelelor de inalta performanta este dominat de BMW M5 si BMW M5 Competition cu 10 unitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.