Duster este la a doua generație, însă aceasta nu a ajuns până acum și în Rusia. Modelul este lansat acum, tot sub sigla Renault, și vine cu lucruri speciale. Pentru a se potrivi cerințelor clienților de pe această piață, pe care modelul a reușit să ajungă deja la 400.000 de unități comercializate. Dar și, probabil, și pentru a-l individualiza comparativ cu versiunea vândută în restul Europei.

Diferențe stilistice

Din punct de vedere constructiv, Duster de Rusia are aceleași cote precum versiunea comercializată își la noi. La fel și garda la sol: 210 mm. În schimb, stilistic vorbind, avem parte de o altă imagine. Partea frontală este un mix între modelul în specificaţie sud-americană şi cel produs în România. Ceea ce înseamnă, practic, o similitudine perfectă cu Renault Duster, care este comercializat pe anumite piețe.

Apoi, pentru specificațiile de vârf, noul Duster pentru piaţa rusă vine și cu alte detalii suplimentare. Este vorba despre praguri cu inserții argintii, aplicații pe părțile de jos ale portierelor, ca și bosaje pentru extinderea arcurilor roţilor. În plus, clienții pot comanda roți cu anvelope AT și de culoarea specială Atacama Orange.

Duster primește o nouă versiune. În Rusia Duster-Rusia-2-1024x683

Rușii vor putea alege în continuare motorul aspirat de 1.6 litri. Despre unitatea diesel 1.5 dCi nu s-a precizat încă nimic. Se știe, Renault a decis eliminarea din gama Logan și Sandero a acestui propulsor. Firește, pentru a respecta normele de emisii. Rămâne de văzut dacă același lucru se va petrece și pentru Duster pentru piața rusă.

În plus, se știe cu siguranţă că modelul va beneficia de unitatea 1.3 turbo pe benzină, care oferă 150 CP. Un propulsor existent deja pe piață pe noile modele Arkana şi Kaptur comercializate de constructorul francez.

Clienții vor putea alege între o cutie de viteze manuală sau automată, o tracţiune faţă sau integrală, în funcție de motor. Iar oficialii diviziei ruse a lui Renault estimează că vânzările se vor ridica măcar la nivelul primei generații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.