Duster GPL reprezinta o alternativa de buget. Iar Dacia, usor-usor, isi reface gama GPL. Primul pas, la Bruxelles, in ianuarie 2020, prilej cu care va prezenta Duster ECO-G.

Salonul Auto din Belgia este programat intre 10 si 19 ianuarie. Iar francezii de la L’Argus scriu ca acesta este momentul in care urmeaza sa fie prezentata varianta GPL a modelului SUV. Bazata pe motorul 0.9 TCe in 3 cilindri de 100 CP. Si care le va permite clientilor sa-si reduca substantial costurile.

Mai gurmand, dar mai ieftin

Versiunea ECO-G a lui Duster poate functiona atat pe benzina, cat si cu gaz petrolifer lichefiat. Modificarea este efectuata de catre uzina si rezervorul suplimentar ia locul rotii de rezerva. Ceea ce inseamna ca nu este afectata capacitatea portbagajului.

In plus, nu a fost uitat nici sistemul de securitate: clapeta anti-retur, limitator de debit si un altul de reumplere 80%, electrovana si supapa de securitate. Astfel ca modelul este confrom normelor de securitate si va avea acces si in parcarile subterane chiar si acolo unde sunt impuse masuri speciale.

Duster-GPL-1 Duster GPL de uzina. Din final de ianuarie 2020!Sistemul este actionat manual cu ajutorul unui comutator. Gratie acestuia se poate trece in modul benzina sau GPL. In cazul in care rezervorul GPL este gol, comutarea se face automat. Apropo de acest amanunt, in modul GPL consumul este cu 25-30% mai mare. Este bine de stiut raportat la cantitatea de combustibil. Altfel, din perspectiva pretului, economia este importanta.

Duster, primul pas

Colegii de la publicatia franceza sustin ca Duster ECO-G 100 este doar primul pas in crearea unei familii de modele cu GPL. Alaturi de modelul SUV, Logan, Logan MCV si Sandero sunt si ele propuse sa primeasca o astfel de varianta. Cu aceeasi motorizare.

Duster ECO-G urmeaza sa coste pe piata franceza, acolo unde va ajunge in start de 2020, cu 700 de euro mai mult decat varianta TCe 100. Ramane acum de vazut daca o astfe de versiune va ajunge si in Romania si la ce pret.

Sursa: L’Argus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here