Dacia Duster GPL a suscitat un interes major inca de la momentul in care a fost anuntat proiectul. Ei bine, acesta a devenit realitate.

Lansata initial in Franta, versiunea cu motor pe benzina de 100 de cai putere alimentata si cu GPL este si in oferta constructorului pentru piata noastra. Potrivit configuratorului celor de la Dacia, versiunea este disponibila cu echiparea Comfort. Pretul este de 14.900 de euro. Si este cu doar 300 de euro mai mare decat varianta similara fara GPL. Mai mult, exista si o oferta speciala, pe care o gasiti aici, pretul fiind de 12.900 (TVA inclus).

Autonomie de peste 1.000 de km

Evident, pentru fanii GPL, principalul aspect de interes este acela ca vorbim despre o echipare de fabrica. Lucru pe care, de altfel, ati observat deja, il mentioneaza si campania de promovare. Nu este insa singurul atu.

Versiunea Dacia Duster GPL poate rula pe benzina sau GPL. Iar cu un plin al ambelor rezervoare, autonomia trece de 1.000 de km. Apropo de rezervor, cel de GPL este montat in spatiul destinat rotii de rezerva. Sistemul beneficiaza de masuri de siguranta care respecta standardele in vigoare. Inclusiv cele impuse pentru accesul in parcari subterane.

Potrivit constructorului, daca rezervorul de GPL este gol, trecerea la functionarea pe benzina se face automat. In celelalte cazuri, soferul poate face manual schimbarea, cu ajutorul unui buton.

Consum si emisii reduse

Varianta cu GPL, afirma oficialii Dacia, ofera un cuplu maxim de 170 Nm la 2.000 rpm. Si emisii cu 10% sub cele ale motorizarii standard pe benzina. In egala masura, costurile cu combustibilul scad. Varianta cu GPL permite o economie de pana la 30% fata de varianta pe benzina s de 8% fata de una diesel.

Un alt aspect important este cel legat de Programul Rabla 2020. Astfel la achizitia modelului cu sistem GPL montat in uzina se acorda un eco-bonus de 1.000 de lei. Acesta, a anuntat Ministerul Mediului, se adauga primei de casare de 6.500 de lei.

Dacia Duster GPL nu este singura varianta de acest gen propusa de constructor. A fost anuntata o versiune similara si pentru Sandero. Iar pentru Logan este deja disponibila solutia GPL. In cazul acestui model, este vorba tot despre propulsorul pe benzina de 100 CP si echiparea Ambiance. Pe configuratorul marcii pretul este de 9.850 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.