Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai FT-4X. Este vorba despre un concept care prefigurează modul în care va arăta urmașul lui FJ Cruiser, un off-roader cu aspect retro care a ajuns chiar și pe străzile din România.

FJ Cruiser a fost retras din producție anul trecut, însă, după cum am aflat la Shanghai, se pregătește să aibă un urmaș. Conceptul se numește FT-4X și oferă o reinterpretare futuristă a formelor retro pe care le oferea FJ Cruiser. Numele este o abreviere de la Future Toyota Four-Wheel Drive Crossover, iar designul evocă motive clasice, cum ar fi grila albă a vechiului FJ Cruiser și a lui FJ40 Land Cruiser. Blocurile optice sunt însă ceva mai moderniste și beneficiază de lumini LED.

FT-4X are dimensiuni care îl recomandă pentru mediul urban, dar poate face față unor provocări serioase în teren accidentat. Modelul de producție a r urma să fie dezvoltat pe noua platformă care stă la baza lui C-HR și Prius și cea pe care se va dezvolta viitoarea generație Corolla. Spiritul practic al modelului  este relevat de portbagajul original, ale cărui uși se pot deschide opus sau vertical, în funcție de nevoile utilizatorului.

Inovațiile sunt prezente și la interior. Gurile de ventilație se pot roti în așa fel încât să răcească sau să încălzească băuturile din suportul de pahare. În consola centrală se găsește un sac de dormit, iar mânerele ușilor pot susține și sticle. În fine, sistemul audio este detașabil și poate fi folosit de șofer și pasageri atunci când ies la picnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.