Cort auto sau cort clasic? Care este varianta optima pentru pasionatul de aventura? Sigur, tine si de preferinte/optiuni personale. Insa, dincolo de acestea, exista si factori de care tinand seama poti lua o alegere optima.

Esti pasionat de iesiri in natura? Obisnuiesti sa le efectuezi cu ajutorul masinii? Atunci, cu siguranta ti-ai pus si problema legata de cortul ideal. Si te-ai intrebat inclusiv daca sa achizitionezi unul clasic sau un cort auto. Dintr-acelea pe care le montezi pe acoperis. Si, tinand cont ca cel din urma este mai scump, a venit si urmatorul pas: merita o astfel de alegere? Vom incerca sa-ti oferim o lista de lucruri pe care trebuie sa le iei in seama inainte sa te hotarasti.

Motive pentru a alege un cort clasic 
  • Variantele clasice sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni. Gama pleaca de la cele pentru o persoana, pana la cele pentru familii numeroase. In plus, exista optiuni de interconectare, pentru module suplimentare. Acestea se pot utiliza ca spatiu de dormit, bucatarie, baie sau veranda.
  • Le poti amplasa si in locuri in care nu ajungi cu masina. Daca iubesti ascensiunile, atunci aceasta este, uneori, chiar singura varianta.
  • Nu radeti, dar spre deosebire de varianta auto, in care o vizita nocturna la toaleta este tricky, te feresc de batai de cap la acest capitol.
  • Sunt in marea majoritate a cazurilor mai ieftine. In plus, cele auto presupun montarea unui roof rack, ceea ce adauga un cost initial suplimentar. Totusi, nu uita sa iei in calcul si rezistenta cortului. Tinand cont de faptul ca sunt mai expuse (agatat, zgariat, etc), cele clasice se degradeaza mai repede. Cand te gandesti la costuri, ia-le in calcul, precum la masina, si pe cele de utilizare.
  • Nu afecteaza centrul de greutate al masinii. Nu-ti rapesc din spatiul din roof-rack (cele auto ocupa minimum 80% din acesta). Nu afecteaza consumul de combustibil.
  • Le poti vinde mai usor second-hand. Sunt mai multi cumparatori, iar pretul este si in acest caz mult redus fata de un cort auto second.
Cort auto sau cort clasic? Cum alegi varianta optima! cort-clasic
Motive pentru a alege un cort auto…
  • Permit o mai mare libertate in ceea ce priveste suprafata de campare. In cazul celor clasice ai nevoie de una plata, curata si, de preferat, mai putin dura. In cazul celor auto, cum acestea se afla pe plafon, poti campa oriunde te opresti cu masina.
  • Sunt impachetate cu patul/salteaua inauntru. Astfel, salvezi din spatiu, dar si din timpul de „ridicare” a cortului. De altfel, cortul auto se ridica mult mai usor decat cel clasic, chiar daca cel din urma are sistem de montare rapida.
  • In noptile friguroase, in cazul variantei clasice exista un transfer intens de caldura intre tine si pamantul rece/inghetat. Confortul termic este deci mai mic. Cortul auto ofera o izolatie mai buna din acest punct de vedere. La fel, te protejeaza in noptile ploioase, cand cortul clasic se poate umple de apa.
  • Indiferent daca iti este sau nu teama de vietatile padurii, este limpede ca esti mai protejat fata de varianta clasica.
  • Este mai usor sa mentii curatenia, pentru ca nu ridici cortul in nisip/noroi.
  • Cum este permanent fixat pe roof rack, nu trebuie sa-l asiguri impotriva vantului. Sigur, o poti face si in cazul celui clasic, dar cu batai de cap, mai ales pe un teren tare sau cu pietre.

Cort auto sau cort clasic? Cum alegi varianta optima! cort-auto

Asadar, aveti acum cele mai importante repere pentru a face o alegere. Ce ati decis? Cort auto sau cort clasic?

 

2 COMENTARII

  1. O precizare: si in cazul cortului auto ai nevoie de o suprafață plata. Asta in cazul in care nu vrei sa te apuci sa lasi aer dintr.una din roti sau sa cauti bolovani sa pui sub roti.

    • Referirea din articol era mai degraba la faptul ca, spre exemplu, inclusiv pe o suprafata cu musuroaie este mai dificil sa folosesti un cort clasic, lucru care nu este valabil in cazul cortului auto. Dar, altfel, si precizarea dumneavoastra are substanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.