Probabil ca ati auzit mentionandu-se des termenii SUV, CUV sau XUV, dar putini cunosc diferentele dintre aceste vehicule.

Pentru inceput, sa ne familiarizam cu SUV, un acronim ce provine de la Sport Utility Vehicle.

SUV-ul e un vehicul ce imbina spatiul util al unui break cu capacitati pentru teren accidentat. Majoritatea SUV-urilor au o forma de break, compartimentele pentru pasageri si bagaje fiind combinate. SUV-urile mari au in general 3 randuri de scaune si 7 locuri in total, iar cele mici au in general 5 locuri.

BMW X5, Toyota LandCruiser, Land Rover Discovery, Range Rover Vogue si Range Rover Sport sunt unele dintre cele mai cunoscute SUV disponibile in prezent.

Care sunt diferentele dintre un SUV si un XUV toyota-landcruiser

Trecem la CUV sau Crossover Utility Vehicle, un automobil cu design de SUV, dar care este mai apropiat de masinile de strada. Multe crossovere sunt mai degraba break-uri cu suspensie mai inalta, tractiune 4×4 si scut-uri pentru a oferi posibiltati de deplasare pe teren accidentat.

Sasiul este monococa si suspensiile sunt foarte bine adaptate pentru sosea (derivand din suspensiile pentru versiunile de strada). Datorita greutatii scazute a sasiului se pot folosi suspensii, motoare si componente ale transmisiei mai ușoare, obtinandu-se astfel un consum de combustibil mai bun.

Land Rover Discovery Sport si Range Rover Evoque fac parte din familia crossoverelor.

Care sunt diferentele dintre un SUV si un XUV range-rover-evoqueSi am ajuns la XUV, acronim de la Cross(X)over Utility Vehicle, astfel ca CUV si XUV sunt interschimbabile, doar ca termenul de XUV nu este atat de folosit.

Cel mai des o sa auziti cuvantul crossover cand vine vorba de CUV sau XUV. Mahindra a fost prima companie care a folosit termenul XUV pentru al sau model XUV 500.

Cu toate acestea, diferentele dintre un SUV si un XUV sunt destul de evidente, referindu-se la stilul vehiculului si la capacitatea sa de a fi folosit in off-road.

Care sunt diferentele dintre un SUV si un XUV mahindraSursa: SUV Authority

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.