Bollinger se ia la tranta cu Tesla. Desi suna a duel Bollywood – Hollywood, nu-i tocmai asa. Petru ca Bollinger, constructor specializat in masini electrice, este tot din SUA. Si este un start-up care-l are la timona pe Robert Bollinger, fost angajat la Tesla.

Bollinger B2, rival pentru Tesla Cybertruck Bollinger-B1-1024x791Iar compania produce nu doar un SUV, B1, ci si un pick up, B2, pe care-l vrea rival pentru Tesla Cybertruck. Si vizeaza ca ambele produse sa ajunga in Europa.

Bollinger, un start-up cu potential

Primele concepte au aparut in urma cu doi ani. Iar acum, start up-ul american a venit si cu versiuni gata de productie, la Los Angeles. A dat drumul si la precomenzi. Si, da, nu a avut parte de succesul lui Tesla, care, dincolo de capacitatea tehnologica, este o forta in marketing. Insa cererile nu au lipsit.

Si au fost, multe dintre ele, din Europa. Motiv pentru care compania a si depus cererea de omologare pentru piata de pe Batranul Continent. In aceasta se precizeaza ca-si doreste ca masinile sa fie omologate pentru circulatia pe drumurile publice incepand cu startul lui 2021.

B2, un pick up practic si robust

Modelul SUV si cel pick up folosesc o platforma comuna. Propulsia este asigurata de doua motoare, cate unul pe fiecare punte (pentru tractiune 4×4), care produc 620 CP si ofera un cuplu de 920 Nm. Bateria are o capacitate de 120 kWh. Insa, pentru moment nu sunt informatii despre timpii de incarcare si autonomie.

Bollinger B2, rival pentru Tesla Cybertruck Bollinger-B1_1-1024x791Acceleratia 0-100 km/h este realizata in 4,5 secunde, iar viteza maxima este limitata la 160 km/h. Principalul atu al celor doua modele este insa perfprmanta si durabilitatea in mediile „dure”. Si performantele in off road.

In cazul lui B1 garda la sol este de 381 mm, iar cursa suspensiilor independente de circa 250 m. Unghiul de atac este de 52 de grade, iar cel de degajare – 43 de grade! Pick up-ul pastreaza garda la sol si cursa suspensiilor. Este mai lung, astfel ca valorile unghiurilor de atac si degajare nu mai sunt la fel de mari, dar raman impresionante: 52 și 28 de grade.

Bollinger B2, rival pentru Tesla Cybertruck Bollinger-B2_2-1024x791In cazul modelului pick up au fost patentate usi care permit accesul din cabina la bena. Un artificiu care permite transportul obiectelor foarte lungi. Capacitatea de transport este de 2.300 kg, iar cea de remorcare de 3,4 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.