BMW X2 xDrive25e reprezinta momentul de debut pentru modelul SUV din segmentul Sports Activity Coupé cu un sistem de propulsie plug-in hybrid.  Modelul SAC compact combina sportivitatea versatila cu eficienta exemplara si o autonomie electrica de pana la 57 de kilometri. In plus, BMW anunta si un update de design pentru toata gama BMW X2.

Punctul pe…noul BMW X2 xDrive25e

Imaginea extrovertita, sportivitatea versatila si caracteristicile moderne ale stilului de viata. Totul in combinatie cu un sistem de propulsie electrica. Aceste elemente pot fi experimentate acum si in segmentul compact premium.

Noul BMW X2 xDrive25e este primul Sports Activity Coupé (SAC) care ofera, pe langa eficienta remarcabila, optiunea de mobilitate locala fara emisii, datorita conceptului PHEV. Cu un motor electric foarte eficient si o baterie litiu-ion de ultima generatie, noul BMW X2 xDrive25e atinge o autonomie electrica de pana la 57 de kilometri. Impreuna, motorul electric si motorul termic ofera 62 kW/220 CP. Mai mult, interactiunea lor controlata inteligent faciliteaza un sistem de tractiune integrala inteligenta.

BMW X2 xDrive25e, PHEV, si update pentru BMW X2 BMW-X2-xDrive25e-1-1024x724

Noul BMW X2 xDrive25e va debuta pe piata in iulie 2020. Lansarea noului modelul plug-in hybrid va marca si o noua serie larga de optiuni noi de design si echipamente. Acestea vor fi disponibile si la celelalte modele BMW X2.

Noua parte frontala eleganta, fara proiectoare de ceata, subliniaza imagine sportiva a SAC. Farurile LED dispun de „lumini de vreme rea” pentru a imbunatati vizibilitatea in conditii meteorologice nefavorabile. Cu o imagine sportiva si extrovertita, BMW X2 este orientat mai mult decat oricand catre cerintele publicului-tinta din mediul urban. Portofoliul extins de propulsoare, completat in premiera cu un sistem PHEV, acopera diferitele nevoi ale clientilor de pe pietele auto mondiale.

Continuarea consecventa a strategiei de electrificare

Odata cu lansarea primului SAC cu propulsie plug-in hybrid, BMW Group isi continua strategia sa de electrificare. La fel ca si in alte clase de automobile, diversitatea modelelor cu sistem de propulsie electrificat din segmentul compact premium este in continua crestere.

Noul BMW X2 xDrive25e urmeaza dupa modelul Sports Activity Vehicle BMW X1 xDrive25e si spatiosul BMW 225xe Active Tourer. Un alt model plug-in hybrid de clasa compacta este MINI Cooper SE Countryman ALL4.

Accente noi pentru BMW X2

Noul BMW X2 xDrive25e va aduce pe piata accente de design si dotari de echipamente atractive. Acestea, in paralel cu lansarea modelului plug-in hybrid, vor fi prezente pe toate variantele ulterioare ale modelului SAC compact.

  • Design modificat al partii frontale a masinii. Stilul clar al suprafetei, in special in combinatie cu modelele M Sport si M Sport X, asigura o prezenta puternica. In plus, conturul negru lucios pentru prizele de aer inferioare subliniaza imaginea sportiva si sofisticata a BMW X2.
  • Functia de „lumini de vreme rea”, care este integrata in farurile LED standard, inlocuieste proiectoarele de ceata rotunde.
  • Gama de echipamente speciale disponibila pentru BMW X2 urmeaza sa fie extinsa. In viitor, functia Real Time Traffic Information (informatii despre trafic in timp real) va fi inclusa si ea in pachetul Business.
  • Varietatea de culori pentru exterior va fi completata de varianta Phytonic Blue metalizat.
Placere a condusului si eficienta sporite datorita celei mai noi tehnologii BMW eDrive

Interactiunea controlata inteligent intre motorul termic cu trei cilindri si motorul electric asigura eficienta exemplara a noului BMW X2 xDrive25e. In plus, ofera si o expresie caracteristica a placerii condusului specifica marcii. Alaturi de motorul sincron electric, bateria de inalta tensiune care il alimenteaza provine din a patra si cea mai recenta generatie a tehnologiei BMW eDrive, dezvoltata special pentru modelele plug-in hybrid.

  • Ofera o putere de 70 kW/95 CP, un cuplu de 165 Nm si transfera cuplul spre puntea spate printr-o transmisie cu o singura treapta. Motorul termic de 1,5 litri dezvolta o putere maxima de 92 kW/125 CP si un cuplu maxim de 220 Nm.
  • Puterea este transferata spre rotile din fata printr-o transmisie Steptronic cu sase trepte. Sistemul de tractiune integrala specific ajuta noul BMW X2 xDrive25e sa obtina un grad de agilitate de neegalat in segment. Mai mult decat atat, transferul de putere spre rotile fata si spate este aliniat rapid si precis la fiecare situatie de condus.
  • Puterea sistemului, livrata impreuna de motorul termic si cel electric, este de 162 kW/220 CP. Cuplul maxim al sistemului este de 385 Nm.
  • Noul BMW X2 xDrive25e sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,8 secunde. De asemenea, la accelerarile scurte si la depasiri, impulsul electric al sistemului de propulsie asigura un plus de sportivitate. Viteza maxima a noului BMW X2 xDrive25e este de 195 km/h.
Tehnologia de ultima generatie a bateriilor creste autonomia electrica

Energia de propulsie electrica este stocata intr-o baterie litiu-ion. Aceasta are o capacitate energetica bruta de 10,0 kWh. Astfel ca ii permite noului BMW X2 xDrive25e sa obtina o autonomie electrica de pana la 57 de kilometri.

O baterie de inalta tensiune complet descarcata poate fi reincarcata integral in aproximativ cinci ore la o priza casnica. Mai mult, 80% din capacitatea totala este atinsa dupa 3,8 ore. La panoul BMW i (wallbox), o incarcare de 100% a bateriei dureaza in jur de 3,2 ore. Iar 80% din capacitatea totala este atinsa dupa 2,4 ore.

Control inteligent al propulsiei si trei moduri de operare

Controlul inteligent al propulsiei sistemului plug-in hybrid garanteaza un transfer de putere la cerere spre rotile fata si spate si o interactiune optimizata in ceea ce priveste eficienta intre motorul termic si cel electric. In acest proces, datele de navigatie pot fi utilizate si pentru alinierea sistemului de control al propulsiei la profilul traseului.

In plus, conducatorul este capabil sa influenteze modul de operare cu ajutorul butonului eDrive de pe consola centrala. Ca alternativa la setarea standard AUTO eDRIVE, modul MAX eDrive poate fi activat. Acest lucru se intampla atunci cand BMW X2 xDrive25e atinge o viteza maxima de pana la 135 km/h exclusiv prin utilizarea puterii motorului electric. In aceste conditii motorul termic se activeaza doar cand bateria atinge un nivel de energie minim sau la apasarea completa a pedalei de acceleratie.

Modul SAVE BATTERY ofera optiunea de a mentine nivelul de incarcare a bateriei in timpul calatoriei sau de a-l creste cu ajutorul generarii. In acest fel, este posibila o asigurarea unei neivel de incarcare al bateriei pentru un condus pur electric ulterior, de exemplu in zonele urbane.

Datorita autonomiei electrice lungi si a emisiilor CO2 reduse, noul BMW X2 xDrive25e indeplineste criteriile stipulate pentru clasificarea ca automobil electric in Germania si tratamentul preferential asociat in traficul rutier public. In plus, se califica si pentru impozitarea auto redusa ca masina de companie in Germania. In Romania, BMW X2 xDrive25e beneficiaza de programul Rabla Plus si de o sustinere la achizitie de 20.000 lei din pretul cu TVA.

Nivel ridicat de versatilitate, echipament standard specific modelului

Datorita montarii bateriei de inalta tensiune sub scaunele din spate, volumul portbagajului este doar putin mai mic fata de variantele de model BMW X2 cu propulsie conventionala. Modelul plug-in hybrid are si un interior utilizabil variabil. Atunci cand spatarul scaunelor, pliabile in raport 40:20:40, este coborat, capacitatea portbagajului creste de la 410 la 1.290 de litri.

Atat structura caroseriei, cat si configuratia suspensiei au fost armonizate cu distributia maselor noului BMW X2 xDrive25e. Pentru a optimiza aerodinamica, alinierea sistemelor de arcuri si amortizoare vine cu reducere a garzii la sol cu 10 mm in comparatie cu variantele de model cu propulsie conventionala.

Gama de echipamente standard specifica modelului pentru noul BMW X2 xDrive25e cuprinde o avertizare acustica pentru protectia pietonilor, precum si jante de 17 toli din aliaj usor, climatizare automata pe doua zone si aer conditionat standard, cu functionare stationare. Datele referitoare la functionarea sistemului hibrid prezentate pe displayul central ofera conducatorului informatii cu privire, printre altele, la fluxul de energie, nivelurile de consum actuale si medii, precum si numarul total de kilometri parcursi cu motorul termic oprit. Noul BMW X2 xDrive25e este disponibil in linii de echipare Advantage, Advantage Plus, M Sport si M Sport X.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.