BMW iX3 urmeaza sa apara pe piata pana la finele lui 2020. Inca un semn ca BMW Group isi urmeaza in mod sistematic strategia de electrificare.

Productia primului model full electric BMW va incepe la BMW Brilliance Automotive (BBA) din China, la sfarsitul verii. Uzina BBA Dadong va produce primul Sports Activity Vehicle (SAV) cu tren de rulare electric pentru piata mondiala. Primele automobile vor fi livrate clientilor pana la sfarsitul anului.

Teste finalizate cu succes

Testele necesare omologarii noului BMW iX3 au fost finalizate cu succes. Ulterior rezultatele au fost prezentate autoritatilor de reglementare din principalele piete auto. „Este prima data cand am finalizat simultan intregul proces de omologare pentru un model complet electric in China si Europa. Personalul echipei noastre de testare a trecut cu bine peste aceasta provocare unica printr-o dedicatie si eficienta extraordinare”. Declaratia ii apartine lui Arno Keller, director de dezvoltare BMW iX3.

Peste 340 de ore de testare, inclusiv peste 7.700 de kilometri de teste, au trebuit finalizate in patru saptamani. In paralel, pregatirile pentru productia BMW iX3 au fost accelerate la Shenyang. Inca de la jumatatea anului trecut, BBA a produs modelele de preproductie BMW iX3 la uzina Dadong din Shenyang. Recent, al 200-lea model de preproductie a iesit de pe linia de asamblare si a inceput testele. Derulate pe drumurile din China, au permis inginerilor de dezvoltare si teste sa faca ajustarile finale.

Productia, la finele verii

„Suntem in program cu automobilele de preproductie BMW iX3 si vom lansa productia standard la sfarsitul verii, folosind tehnologii de ultima generatie precum instalarea personalizata a noii baterii de inalta tensiune si inteligenta artificiala pentru monitorizarea pieselor”, a explicat Robert Küssel, directorul uzinei BBA Dadong. „De asemenea, producem modelul full electric BMW iX3 si modelul cu motor termic BMW X3 pe aceeasi linie de productie. Acest lucru ne permite sa obtinem eficienta ridicata si flexibilitate in productie”, a continuat Küssel.

Prin noul BMW iX3, BMW Group isi completeaza portofoliul cu inca un automobil full electric. Acesta se va adresa unui nou public-tinta si ajunge pe piata si intr-un moment in care cererea de masini electrice se extinde semnificativ.

Automobilul electric se bazeaza pe BMW X3, model de succes la nivel mondial. Astfel incat combina versatilitatea si functionalitatea robusta ale unui Sports Activity Vehicle din segmentul premium al clasei medii cu o tehnologie de propulsie de ultima ora pentru o placere a condusului fara emisii locale. BMW X3 este primul model al marcii disponibil cu motoarele conventionale – pe benzina si diesel (inclusiv sistem mild hybrid de 48V), sistem plug-in hybrid sau tren de rulare full electric. Aceasta abordare „Power of Choice” permite companiei sa reactioneze la diferitele cereri si dorinte ale clientilor sai din intreaga lume si sa-si maximizeze impactul in reducerea emisiilor CO2 globale.

BMW eDrive de a cincea generatie

BMW iX3 dispune deja cu tehnologia BMW eDrive de a cincea generatie. Aceasta include o unitate de propulsie cu motor electric, electronica de putere si transmisie, toate compacte, integrate intr-o unitate centrala. Ea reduce semnificativ spatiul de instalare si masa tehnologiei de propulsie in raport cu puterea disponibila. Astfel ca ofera un plus de flexibilitate pentru instalarea de noi componente ale sistemului de propulsie electrica in diferite derivate de modele. Un alt punct important este motorul electric care nu mai necesita utilizarea pamanturilor rare si asigura ca BMW Group nu depinde de disponibilitatea acestora.

A cincea generatie a trenului de rulare electric include si baterii de inalta tensiune de ultima generatie, cu densitate energetica optimizata. Datorita designului lor modular si scalabil, acestea pot fi utilizate flexibil in arhitectura automobilelor conventionale si in locatiile de productie respective. Cu o autonomie de aproximativ 440 de kilometri in ciclul de testare WLTP (date preliminare), BMW iX3 deschide calea pentru tehnologia BMW eDrive, care va fi folosita si la modelele BMW i4 si BMW iNEXT incepand cu 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.