BMW iNEXT, modelul SUV electric, este testat in regiunile de desert ale Africii de Sud. Noul avanpost tehnologic al BMW Group face fata provocarilor induse de caldura extrema, radiatiile solare si formarea prafului pe drumurile de desert.

Testele vaste in frigul polar de la Cercul Arctic au fost urmate de un program contrastant in Kalahari din Africa de Sud. Acolo unde, pe langa caldura extrema si radiatiile solare, formarea permanenta a prafului si drumuri acoperite cu nisip, pietre sau macadam prezinta provocari exceptionale pentru avanportul tehnologic al BMW Group.

Program vast si variat

In aceasta faza „fierbinte”, nu numai componentele de propulsie si suspensie ale BMW iNEXT isi dovedesc siguranta functionala, durabilitatea si fiabilitatea. Ci si caroseria masinii, interiorul, sistemele de asistare a condusului si tehnologia de digitalizare.

Asa-numitele testele in clima calda sunt o parte integranta a programului variat si vast de dezvoltare si testare. Unul care face ca prototipurile BMW iNEXT sa fie supuse continuu stresului din intregului ciclu de viata al automobilului.

Asemenea fiecarui model BMW nou, masina trece prin incercari diferite. Mai intai la centrul de testare al BMW Group de la Miramas (sudul Frantei). Trece apoi la bucla Nordschleife de la Nürburgring si alte circuite. In fine, la Centrul de Teste de Iarna de la Arjeplog (Suedia). Dar si in regiuni de desert cu nivel foarte ridicat de caldura si ariditate.

BMW iNEXT a "fugit" la caldura pentru alte teste P90383519_lowRes_hot-climate-testing-Varietatea de teste asigura placerea condusului pe termen lung

Functionare la viteze ridicate, in trafic aglomerat. Dar si la temperaturi extreme sub punctul de inghet, pe gheata si zapada. Ca si pe nisipul desertului. Automobilul de preproductie depaseste, intr-o forma concentrata, toate provocarile cu care masina se poate confrunta in traficul cotidian.

In acest proces, designerii experimentati si tehnologia eficienta de masurare de la bord inregistreaza reactiile automobilului. In calcul sunt luate diferite conditii meteo si de drum, precum si alti factori de influenta. Acest lucru asigura faptul ca placerea condusului caracteristica pentru BMW este experimentata fara a fi afectata de circumstante exceptionale.

Startul productiei, in 2021

Productia versiuni de serie a BMW iNEXT va incepe in 2021, la uzina BMW din Dingolfing. Conceput ca un Sports Activity Vehicle modern, noul model combina cele mai noi inovatii definite de BMW Group in strategia sa corporate NUMBER ONE > NEXT. Una care vizeaza domeniile viitorului D-ACES (Design, Autonom, Conectat, Electrificat si Servicii).

Dispunand de a cincea generatie a tehnologiei BMW eDrive, BMW iNEXT stabileste noi repere in sportivitate, eficienta si autonomie pentru un automobil pe baterii. Controlul suspensiei si sistemele de asistare a condusului ale automobilului deschid drumul pentru pasi suplimentari spre condusul autonom. Iar actualele inovatii in domeniul operarii si digitalizarii subliniaza si caracterul orientat spre viitor al BMW iNEXT.

BMW iNEXT depaseste cu bine stresul extrem de la caldura, lumina soarelui si praf

Testele prin desertul si savana din nord-vestul Africii de Sud ofera inginerilor de dezvoltare premisele ideale pentru testarea si armonizarea tuturor componentelor de propulsie si suspensie in conditii extreme. Suprafetele au alternat intre dune de nisip, trasee de pamant si pasaje off-road. Si au reprezentat o provocare exceptionala pentru sistemul inteligent de tractiune integrala al BMW iNEXT.

Au fost temperaturi care ar afecta semnificativ bateria oricarui telefon mobil. Dar conceptul de racire integrat pentru bateria de inalta tensiune, motorul electric si electronica modelului BMW iNEXT au trecut testul. Ca si aerul conditionat pentru interior, sistemele de control si alte componente suplimentare ale electronicii.

In timpul testelor extinse la temperaturi ridicate, automobilul este expus in mod repetat la caldura soarelui ore in sir, iar ulterior este racit. In acest fel, dezvoltatorii testeaza nu numai operabilitatea sistemelor electrice, ci si stabilitatea la temperatura a materialelor folosite in interior, pentru ca inginerii de test nu accepta zgomote de scartait sau crapaturi chiar si in cazul fluctuatiilor bruste si intense ale temperaturii. Mai mult, Desertul Kalahari ofera conditiile ideal pentru testarea etanseitatii clapetelor, usilor si capotelor. In timpul testelor pe distante de mii de kilometri pe drumuri neasfaltate, printre dune si peste cranguri nisipoase, BMW iNEXT ridica nori de praf, dar fara ca nimic sa intre la interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.