Ce are 6 roti si merge cu apa? Azaris, un nou prototip off-road de la Ferox.

Azaris beneficiaza de o suspensie rocker, dezvoltata dupa unul dintre Roverele Mars. Problema este ca legarea celor patru roti motrice pe o suspensie rocker ar fi un cosmar. Solutia cea mai la indemana ar fi fost ca motoarele sa se afle direct in roti, insa Ferox vine cu o abordare diferita.

Vehiculul are un motor conventional de motocicleta BMW, dar in loc sa ruleze o roata, conduce o pompa! Aceasta pompa misca lichidul catre roti, unde ajunge intr-o turbina similara cu o roata de moara. Atunci cand apa este fortata in aceasta, carcasa exterioara se invarta si sa produca forta necesara pentru a actiona rotile.

Fluidul este in cea mai mare parte apa, iar presiunea este mai mica decat la un sistem hidraulic conventional. Conform informatiilor din mass-media, presiunea este de la 200 la 1.000 PSI, care este cu mult mai scazuta decat intr-un sistem conventional.

Azaris, un nou prototip off-road care are 6 roti si merge cu apa! ferox-azaris-spate

Motorul de motocicleta produce 100 de cai putere, dar poate fi inlocuit cu unul electric daca se doreste.

Motoarele cantaresc aproximativ 11 de kilograme fiecare, in timp ce motoarele electrice echivalente ar putea cantari pana la 30 de kilograme, iar asta va permite lucruri precum suspensia in stil rover, care in mod obisnuit ar necesita motoare grele in roti.

Acest prototip nu este insa pentru vanzare momentan, fiind aratate doar pentru a prezenta tehnologia Ferox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.