Audi e-tron

Audi e-tron isi demonstreaza calitatile intr-o incercare extrema. Pe partia de schi. Si nu una oarecare, ci celebra Streif de la Kitzbuhel.

Ideea a pornit de la o celebra reclama din 1986. Atunci, Harald Demuth a urcat un Audi CS pe trambulina Pitkavouri din Kaipola. Incercarea realizata in Finlanda isi propunea sa probeze calitatile sistemului quattro al sedanului.

Audi e-tron in „cursa soarecilor”

De aceasta data a fost folosita sectiunea Mausefalle (cursa soarecilor) a pistei de coborare Streif. Este vorba despre una dintre cele mai celebre din calendarul Cupei Mondiale la schi. Cu o inclinare de 85 de grade, este cea mai abrupta a partiei de la Kitzbuhel.

Pentru incercare a fost folosita o masina modificata, cu un motor aditional, si un software menit sa suplimenteze cuplul. Gratie propulsorului suplimentar, puterea a crescut de la 402 la 496 CP. Masina a fost „incaltata” cu pneuri cu cuie. In plus, a fost echipata cu roll-cage si centuri in sase puncte. Iar pentru un plus de siguranta, era legata de un cablu menit sa o scoata din situatii dificile.

Nu a fost cazul. La volan s-a aflat Mattias Ekstrom. El are la activ un titlu in World Rallycross Championship si doua in DTM. Si incercarea acestuia a reusit. Dupa cum se poate observa in filmul pe care vi-l oferim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.