Amarok, modelul pickup al celor de la Volkswagen, se pregateste sa primeasca o noua generatie. Una care, asa cum v-am mai anuntat, urmeaza sa fie realizata pe o platforma comuna cu Ford Ranger. Rodul parteneriatului semnat intre cele doua marci in cursul anului trecut.

Schita a fost prezentata de Dr.Herbert Heiss, Chairman Volkswagen Group, cu prilejul conferintei de presa anuale a marcii. Acesta a precizat: „Vehiculele comerciale au facut un pas inainte din punct de vedere strategic ca urmare a colaborarii cu Ford. Succesorul lui Amarok este primul rezultat al acestui parteneriat”.

Este de asteptat ca noul Amarok sa fie prezentat publicului la finele lui 2021. Aceasta in conditiile in care se stie deja ca vanzarile vor demara un an mai tarziu.

Plus de agresivitate

Schita ne arata un Amarok cu tuse mult mai agresive decat ale actualei generatii. Sigur, versiunea de serie o sa fie mai „cuminte”. Insa este cert ca va oferi un plus substantial la capitolul imagine. Iar un indiciu poate sa fie imaginea cu viitoarea generatie a lui Ford Ranger.

Amarok, schita noii generatii a VW pickup Amarok_2-1024x576Pe de alta parte, in pofida ofensivei electrice a marcii, noul Amarok nu va beneficia de versiuni hibride sau electrice. In schimb, nu o sa fie vorba despre actuala platforma, T6, folosita din 2011. Ci despre cea cu modificarile care sunt testate actualmente in Australia. Despre care urmeaza sa avem mai multe detalii in lunile care urmeaza.

Altfel, ramane de vazut daca Volkswagen va decide sa urmeze Ford si pe o alta pista. Constructorul american vrea sa isi extinda portofoliul de modele. Si lucreaza, se spune, la o versiune de pickup de dimensiuni mici (tip „papuc”), pe o platforma derivata din cea a lui Focus. Se pare ca exista deja si un prototip, care a si fost prezentat dealerilor, iar modelul ar urma sa fie prezentat anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.