Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio si-a aratat inca din 2017 calitatile pe circuit la Nurburgring. Acum face acelasi lucru pe trei dintre cele mai importante trasee din Marea Britanie.

La Nurburgring, pe „Iadul Verde”, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio reusea atunci, in final de 2017, sa stabileasca un timp de referinta. Era la acea vreme cel mai rapid SUV de serie pe acel circuit. Performanta a fost ulterior depasita de Mercedes-AMG GLC 63 S. Italienii au continuat insa sa probeze sportivitatea modelului.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio sprinteaza in Insula

Recent, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio si-a pus in valoare calitatile in Marea Britanie. Si a ales sa „alerge” pe circuite cu renume, Silverstone, Donington Park si Brands Hatch. Toate au o istorie si in Formula 1, competitie in care alearga acum Alfa Romeo. Trebuie insa precizat ca testul de la Brands Hatch s-a derulat pe versiunea circuitului care este folosita in Indy.

Masina a fost pilotata de David Brise. Si pe fiecare dintre trasee acesta a reusit sa stabileasca noi recorduri pentru segmentul SUV. La Brands Hatch, pe 1.94 kilometri, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a fost cronometrata in 55.9 secunde. Al doilea ca lungime a fost traseul de la Donington Park (3.1 kilometri), iar timpul 1:21.1. In fine, la Siverstone (5.9 kilometri), cronometrul a fost oprit in 2:31.6.

Directorul de marketing al Alfa Romeo, Andrew Tracey, a declarat: „Am ales trei dintre cele mai celebre circuite britanice si am reusit record in cazul fiecaruia. Cred ca am demonstrat ca exista un numitor comun intre SUV-urile de serie si motorsport”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.