The Kumho RoadVenture MT71, shown here in Moab, Utah, will debut Jan. 1, 2020. (Tire Business photo by David Manley)

Accesorii off-road 4×4, a fost sugestia pentru o noua rubrica pe care am primit-o pe mail dupa ce am inceput sa oferim, periodic, SUV & Pickup News si Moto & Bike. Zis si facut. Nu vom renunta la subiectele ample, pe temele de interes pentru voi. Insa le vom completa, periodic.

Si vom semnala noutati legate de anvelope, jante, scuturi, overfendere, bullbar, rollbar si bare de protectie, praguri. Vom vorbi si despre inchideri si capitonaje de bena, hardtop si proiectoare. Despre trolii si alte accesorii utile in off-road. Despre echipament, dar si despre corturi si accesorii de camping. Sa trecem insa la treaba.

Kumho Road Venture MT71

Road Venture MT71 a fost dezvoltata timp de doi ani si inlocuieste modelele Road Venture MT51 si Road Venture KL71 in gama coreenilor. O anvelopa all-season pentru noroi conceputa sa fie folosita pe modele SUV si pickup in cele mai dure conditii off-road. Carcateristicile sale principale, indiferent de suprafata: raspuns stabil al manevrabilitatii, mobilitate inalta, performante de franare.

  • disponibila cu diametrul intre 15 si 20 de inch si 27 de marimi pentru a respecta cerintele majoritatii modelelor din segmentul 4×4. Oficialii marcii spun ca acopera 83% din piata.
  • integreaza 7 straturi de otel, cauciuc si protectii din nylon, pentru un plus de robustete
  • banda de rulare cu design special, gandit pentru climbing si tractiune off-road. Ca si pentru performante maxime pe suprafete cu noroi considerate de dificultate maxima
  • flancurile concepute special si intarite pentru a minimiza riscurile de taieturi
  • testata pentru rock climbing, tractiune generala, dar si laterala
Maxxis Victra Sport 5 SUV

Cheng Shin Rubber si-a extins gama dedicata modelelor SUV cu Maxxis Victra Sport 5 SUV, o versiune imbunatatita a modelui Victra Sport 5. Producatorul precizeaza ca noua anvelopa beneficiaza de o compozitie speciala, menita sa confere un plus la capitolul tractiune pe ud.

Pe de alta parte, Victra Sport 5 SUV este mai rezistenta (crapaturi sau taieturi) si are o performanta eco imbunatatita. Noul model este disponibil in 29 de marimi cu diametru intre 17 si 21 de inch. In functie de marime, indicele de viteza variaza de la W la Y.

Accesorii off-road 4x4: In cautare de noutati accesorii-off-road-4x4-victra_sport_5_suv_2

Michelin, locul 1 in J.D. Power Original Equipment Tire Satisfaction Study

Pentru al 17-lea an consecutiv, Michelin a ocupat prima pozitie in J.D. Power Original Equipment Tire Satisfaction Study. Au fost luate in calcul calitatile anvelopelor, designul, comportamentul rutier, respectiv tractiune/manevrabilitate.

Accesorii off-road 4x4: In cautare de noutati accesorii-off-road-4x4_2

Michelin ajunge astfel la 93 de premii obtinute din 1989, anul in care studiul a fost initiat. Michelin a obtinut prima pozitie la categoriile Luxury (a 17-a oara la rand) si Truck/Utility (al 5-lea an consecutiv), al carei clasament il aveti in imagine. In segmentul Passenger Car a obtinut locul secund.

Accesorii off-road 4×4 flash news
  • SEMA Show 2020 este programat in perioada 3-6 noiembrie. Iar pandemia pare sa nu-i sperie pe organizatorii celui mai important eveniment de accesorii off-road 4×4. „Este adevarat, buna parte dintre evenimente au fost amanate. Insa suntem optimisti si credem ca lucrurile se vor schimba in bine pana atunci”, spune Chris Kersting, presedintele SEMA. Care aminteste ca evenimentul a fost primul de anvergura din SUA derulat dupa 11 septembrie 2001. Si a fost intre cele mai mari si in timpul crizei din 2009 si 2010. Si spune ca se lucreaza deja la masurile de securitate induse de un astfel de eveniment.Accesorii off-road 4x4: In cautare de noutati accesorii-off-road-4x4_3
  • Principalii furnizori de anvelope au anuntat ca vor mari preturile pe piata din SUA. Goodyear si Kelly sunt acum cu 5% mai scumpe, la fel ca si o parte din produsele Falken ale celor de la Sumitomo. In plus, Michelin a anuntat cresteri de pana la 7% pentru produse din portofoliul Michelin, BFGoodrich si Uniroyal.
  • Huawei va lansa propriul sistem de infotainment pentru masini, Huawei HiCar. Acesta este similar cu sistemul de operare nativ Android de pe Polestar 2. Interesant este faptul ca desi este gandit de un producator de smartphone, nu are nevoie de conectare la un telefon mobil. Potrivit Forbes, pe langa functiile de navigatie si infotainmetnt, permite si posibilitatea de a actiona prin comenzi vocale climatizarea, geamurile, dar si conectarea cu functii de siguranta (inclusiv detector pentru gradul de oboseala).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.