Discutiile au loc deja.
Memorandumul de intelegere semnat de Ford si Volkswagen in luna iunie a acestui an a pus bazele unui parteneriat strategic intre doi dintre cei mai mari producatori de automobile din lume. Initial, se asteapta ca producatorii sa se concentreze doar asupra co-dezvoltarii unei game de vehicule comerciale, dar vor lucra si pentru a „servi mai bine nevoilor in continua schimbare ale clientilor”. Potrivit unor specialisti din industrie, aceasta ar putea insemna ca Ford si Volkswagen planuiesc o fuziune complemta sau un schimb de capital, care ar putea forma cea mai mare companie unica din industrie.

O analiza efectuata de The Detroit Bureau arata ca un parteneriat care depaseste cu mult piata vehiculelor comerciale ar putea fi foarte benefic pentru ambele parti. Compania germana ar putea beneficia de pozitiile puternice ale Ford pe piata americana, in special in segmentele de pickup si SUV, in timp ce Blue Oval ar putea folosi un ajutor in Europa, America Latina si China, unde in prezent este slab.

De asemenea, cei doi producatori ar putea sa impartaseasca platforme de succes si sa se ajute reciproc sa extinda gama de modele. De exemplu, Ford a fost odata un brand de pionierat in tehnologiile EV, dar acum se afla in urma Volkswagen, care are un plan agresiv de electrificare. In schimb, Ford ar putea ajuta VW sa-si recupereze imaginea in Statele Unite dupa Dieselgate, de exemplu, cu un pickup compact bazat pe Ranger.

Potrivit sursei noastre, momentul pentru o tranzactie potentiala este acum perfect. Ford se confrunta cu o serie de provocari majore, iar Jim Hackett, numit director general al Ford anul trecut, lucreaza la ceea ce unii descriu ca o transformare „radicala” a companiei. Printre partile acestei fuziuni se numara abandonarea fara precedent a sedanelor traditionale si a coupe-urilor in Statele Unite si o impingere in vehicule electrificate si autonome, combinate cu o extindere masiva in segmentele de pickup, crossover si SUV.

Surse apropiate companiilor, descrise de The Detroit Bureau drept „observatori”, declara ca discutiile dintre cele doua companii se intampla deja. Indiferent daca vor fi productive si vor avea ca rezultat un parteneriat mai mare intre VW si Ford sau nu, va spune doar timpul.

Sursa: Motor1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.