Iluminarea este una dintre cele mai subevaluate parti ale unui vehicul. Insa Volkswagen este pregatit sa revolutioneze tehnologia de iluminat pentru automobile cu noi inovatii care ar putea fi utilizate in viitor.

Tehnologiile interactive de iluminat reprezinta urmatorul mare lucru in lumea automobilelor. Simplul fapt ca exista atat de multa sfera de comunicare doar prin iluminatul auto ne duce mintea departe … De exemplu, exista tehnologii de iluminat in dezvoltare ce ofera posibilitati de animatie pe lampile din spate care pot afisa nu numai text, ci, de asemenea, grafice pentru vehiculele care vin din spate. Acest lucru poate fi folosit pentru a comunica date despre trafic, ambuteiaje, pericole inainte si asa mai departe.

Volkswagen revolutioneaza sistemul de iluminare al masinilor volkswagen-iluminare-3

Cealalta dezvoltare importanta in iluminatul auto este avansarea fazei lungi. Noua generatie Volkswagen Touraeg ofera tehnologia de iluminare cu LED IQ care are 256 lampi LED individuale intr-un grup de faruri si poate functiona individual. Acest lucru inseamna ca, atunci cand faza lunga este actionata si exista o masina care se apropie, lampile cu LED-uri individuale se vor opri automat si vor „masca” masinile viitoare astfel incat sa nu aiba probleme de orbire.

Volkswagen revolutioneaza sistemul de iluminare al masinilor volkswagen-iluminare-1

In acelasi timp, tehnologia de iluminare IQ lumineaza tot ce exista pe drum si ofera informatii optime soferului, noteaza Car and Drive.

Volkswagen lucreaza, de asemenea, la o tehnologie foarte simpla, dar esentiala, care permite farurilor sa proiecteze doua linii paralele pe sosea in timpul noptii, indicand astfel latimea masinii. Acest lucru este extrem de util soferului, care poate evita obstacolele cum ar fi gropi, animalele fara stapan si alte astfel de lucruri, cu latimea si traseul masinii clar delimitate.

Volkswagen revolutioneaza sistemul de iluminare al masinilor volkswagen-iluminare-2

La un atelier de iluminat recent organizat, Volkswagen a demonstrat, prin diverse exponate, potentialul inimaginabil al iluminarii, nu doar un mijloc de sisteme de siguranta activa, ci si de comunicare.

Volkswagen revolutioneaza sistemul de iluminare al masinilor flanse-distantiere-vw-volkswagen-5x112

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.