Finalistele pentru prestigiosul premiu Masina Anului 2019 au selectate de un juriu compus din 60 de jurnalisti auto din 23 de tari europene si anuntate luni.

Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz Clasa A si Peugeot 508 sunt cele 7 masini alese.

Castigatoarea va fi anuntata in luna martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pana atunci, juratii vor testa in luna februarie din nou cele 7 masini finaliste, inainte de a dezvalui castigatoarea.

Analizand lista finalistelor, surprinde poate prezenta in finala a modelului sportiv Alpine A110, in timp ce Jaguar I-Pace ar putea deschide drumul pentru modelele 100% electrice.

La capitolul absente notabile putem trece noua generatie BMW Seria 3, care e disponibila la vanzare, insa n-a fost disponibila la test pentru jurati.

Anul acesta, pe lista modelelor eligibile pentru premiul Masina Anului 2019 in Europa s-a aflat si Dacia Duster, insa SUV-ul produs la Mioveni nu a strans suficiente voturi pentru a ajunge in finala.

Trofeul European Car of the Year se acorda din 1964, iar pentru a fi eligibila sa participa, o masina trebuie sa fie disponibila la vanzare in Europa in anul precedent, iar estimarile de vanzari trebuie sa depaseasca 5.000 de unitati pe an.

In 2018, premiul a fost castigat de Volvo XC40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.