Loeb Dakar 2019

Dakar 2019 a programat etapa a opta. O proba extrem de dificila, in care nisipul a pus mari probleme.

La categoria auto, Sébastien Loeb a dovedit din nou forma buna in care se afla. El a obtinut a patra victorie din 2019, devansandu-l cu 7:27 pe Nasser Al-Attiyah. Pilotul din Qatar a avut din nou o prestatie conservatoare si este lider autoritar. Loeb si Nani Roma isi disputa locul secund al categoriei.

Matthias Walkner si-a trecut in cont cea de-a doua victorie din acest an la categoria moto. Detinatorul titlului se numara intre pilotii care lupta pentru victorie. La fel si Pablo Quintanilla, care l-a secondat, la 45 de secunde, in aceasta zi. Quintanilla este pe doi, urmat de Walkner, in timp ce lider este Toby Price, cel care a avut al 3-lea timp in etapa a 8-a. Ecartul dintre primul si al treilea clasat este insa de numai 6:35.

Nicolás Cavigliasso se dovedeste cvasi-imbatabil in disputa quad-urilor. El a bifat al 7-lea succes din 2019 si are un avans de o ora si 24 de minute in ierarhia generala. Performanta l-a inspirat si pe Chaleco López, ajuns la al treilea succes la rand la categoria SxS. Acesta a redevenit lider cu doua zile inainte de finalul intrecerii. Schimbare de lider avem si in disputa camioanelor. Dmitry Sotnikov s-a impus autoritar si a urcat pe primul loc. Mai mult, are un avans confortabil in fata lui Eduard Nikolayev. Detinatorul titlului a pierdut aproape o ora dupa ce a ramas blocat in nisip imediat dupa startul probei.

Dakar 2019- Statistica zilei

Trei din patru. KTM iubeste Dakar, iar Dakar-ul iubeste KTM. Chiar daca au adversari mai puternici ca oricand, pilotii constructorului austriac domina si actuala editie. Echipa care a castigat ultimele 17 editii ale intrecerii, are 3 piloti clasati in primele 4 locuri, inclusiv liderul Toby Price. Acesta este un laureat al intrecerii, avand la activ un succes in 2017. Mai mult, singura exceptie in Top 4 este Pablo Quintanilla, care alearga pentru Husqvarna, un brand al marcii KTM.

Stiati ca…

Ghinionistul zilei a fost Ricky Brabec. Liderul categoriei moto a fost nevoit, ca si in 2018, sa abandoneze din pricina defectarii motorului. Astfel el a ratat sansa de a deveni primul american care se impune in Dakar. Deceptionant pentru el, dar si pentru Honda, care spera sa puna punct dominatiei KTM.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.