Mazda a lansat un videoclip de 15 secunde, in care prezinta un vehicul compact care ar putea fi foarte bine Mazda3, model pe care intentioneaza sa il lanseze la Salonul Auto din Los Angeles.

In videoclip putem observa un cadru portbagaj rotund al unui vehicul rosu, dar si un profil al unui vehicul argintiu. Designul ne aminteste de conceptul Mazda Kai, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo, cu acelasi spate rotunjit si spoiler.

Profilul lateral cade in linie cu limbajul de design curent, prezentand linia de corp incrucisata cu inlnire in mijloc. In timp ce vehiculul rosu este cel mai probabil un hatchback, vehiculul argintiu ar putea fi o versiune sedan.

Pe langa designul ascutit, este posibil ca noua Mazda 3 mult asteptatul motor SkyActiv pe benzine cu compresie prin aprindere, care se afla in curs de dezvoltare de ceva timp. Primul de acest fel pe o masina de productie, motorul ar trebui sa ofere o eficienta mult mai buna, ceea ce inseamna o economie de combustibil mai buna.

Functioneaza prin injectarea unei cantitati micid e combustiil chiar inainte de „putere”, spre deosebire de cel cu admisie, care comprima aerul mult mai mult decat un motor obisnuit.

Sasiul va primi de asemenea o arhitectura noua, mult mai puternica decat precedenta si proiectata pentru a avea mai mult spatiu in interior. Zgomotul si vibratiile vor fi la randul lor reduse.

Un lucru pe care noul Mazda l-ar putea pierde, totusi, este suspensia spate multi-link, in favoarea unei configuratii twist-beam.

Preturile bineinteles ca n-au fost anuntate si nici macar data de lansare, dar mai multe informatii urmeaza sa aflam la Salonul Auto de la Los Angeles, programat in perioada 30 noiembrie – 9 decembrie.

Foto: Driving

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.