La Salonul Auto de la Paris 2022, Jeep a dezvăluit noul Jeep Avenger, primul vehicul electric cu baterie (BEV) al mărcii.

Compactul Jeep Avenger este vârful de introducerii unui portofoliu de vehicule capabile, complet electrice, dimensionate potrivite pentru Europa și este o componentă cheie într-o strategie globală de electrificare, pe măsură ce marca se îndreaptă spre a deveni lider mondial în SUV-uri cu zero emisii.

Proiectat și construit ca un vehicul Jeep din prima zi, Avenger împachetează ADN-ul Jeep într-un SUV compact, cu o combinație unică de capacitate, stil, funcționalitate și tehnologie pentru a satisface nevoile clienților mereu conectați.

„Noul Jeep Avenger reprezintă o piatră de hotar cheie pentru brand, deoarece este primul dintr-un portofoliu de Jeep BEV-uri complet noi care va fi introdus în Europa.” a declarat Christian Meunier, CEO al mărcii Jeep. „Oferă o capacitate de brand Jeep care este adaptată la piața europeană, iar la Salonul Auto de la Paris, arătăm de ce este o alternativă excelentă a mărcii Jeep complet electrice pentru jucătorii actuali din segmentul B-SUV.”

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.42.39Produs în uzina de mare eficiență Stellantis din Tychy, Polonia, noul Avenger este echipat cu standard Selec-Terrain și Hill Descent Control care, împreună cu unghiurile sale remarcabile de apropiere și de plecare și garda la sol a vehiculului, aduc niveluri impresionante de capacitate în segment.

În ceea ce privește electrificarea, Jeep Avenger este echipat cu un sistem de propulsie electrică de nouă generație de 400 de volți care combină un nou motor electric și o nouă baterie.

Folosind un cablu Mod 4 de 100 kW în curent continuu conectat la încărcare publică rapidă, trei minute de încărcare sunt suficiente pentru a asigura o distanță de parcurs de 30 km. De asemenea, 24 de minute sunt suficiente pentru a încărca bateriile de la 20 la 80% încărcare.

Noua Misiune a Jeep Avenger în Europa

Dezvoltat având în vedere nevoile specifice ale clienților europeni, noul Avenger este un SUV compact care, la doar patru metri lungime, este poziționat în B-SUV-ul în creștere rapidă, al doilea segment european ca volum.

În 2023, segmentul B-SUV este de așteptat să atingă un total anual de 2,2 milioane de vânzări, ceea ce reprezintă unul din cinci vehicule vândute în Europa. Noul Avenger este poziționat sub Renegade completând oferta mărcii Jeep, în segmentul B-SUV.

„Jeep Avenger este primul SUV cu emisii zero pentru marca Jeep”, a declarat Antonella Bruno, șeful Jeep Europe în Stellantis, „Va fi noul punct de intrare în gama Jeep și ne va permite să ne completăm acoperirea SUV-urilor și ne așteptăm acesta va deveni cel mai bine vândut model din portofoliul nostru până în 2024. Avenger adaugă un alt nivel de electrificare ofertei noastre și reprezintă un pas suplimentar în evoluția mărcii Jeep”.

„Jeep Avenger este emoționant, distractiv, cool și iese în evidență din mulțime”, a adăugat ea.

Jeep Avenger sosește în showroom-uri la începutul anului viitor, dar clienții pot deja pre-rezerva prima ediție exclusivă, o versiune atrăgătoare, complet echipată, pe majoritatea piețelor europene.

Acest lucru îl face o alegere valoroasă și atrăgătoare pentru cei care caută o alternativă cu zero emisii de la marca Jeep departe de jucătorii mai tradiționali din segment. Noul Jeep Avenger își propune să extindă baza de clienți, vizând oamenii cu stil de viață activ care caută un design capabil și modern, cu dimensiuni compacte și interioare spațioase.

Grup motopropulsor electric complet nou

Jeep Avenger are un sistem de propulsie electric de nouă generație care combină un nou motor electric și o nouă baterie.

Datorită puterii și cuplului mare, pe lângă o calibrare specifică e-motor, noul Avenger oferă o plăcere de condus fără compromisuri pe șosea și off-road.

Grupul motopropulsor electric de a doua generație de 400 de volți este primul lansat de Emotors, un joint venture între Stellantis și Nidec Leroy-Somer Holding. Furnizează 115 kW, corespunzând la 156 de cai putere, și 260 Nm de cuplu maxim.

Noua baterie de 54 kWh, care este produsă tot de Stellantis, oferă o densitate mare de energie și un raport excelent între energia nominală și cea utilizată. Mai exact, acumulatorul este format din 17 module și 102 celule care utilizează chimia litiu-ion NMC 811 și oferă o autonomie de 400 km în ciclul WLTP, care devine 550 km în ciclul urban*.

Bateria, care a fost testată pe peste 2 milioane de kilometri, este extrem de compactă, neintruzivă și se găsește sub scaunele din față și din spate și tunelul central. În plus, este protejat de o garda la sol ridicată și plăci de protecție sub caroserie în timpul conducerii în teren.

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.43.42Reîncărcarea noului Avenger este extrem de simplă. Prin intermediul unui cablu Mod 4 de 100 kW în curent continuu, conectat la încărcare publică rapidă, trei minute de încărcare sunt suficiente pentru a asigura o distanță de parcurs de 30 km; sau 24 de minute sunt suficiente pentru a încărca bateriile de la 20 la 80% încărcare.

Având în vedere că utilizatorii europeni parcurg în medie 30 de km pe zi, este probabil ca vehiculul să poată fi condus zile întregi înainte de reîncărcare. Între timp, cu un cablu Mod 3 de 11 kW pentru curent alternativ conectat la o Wallbox sau o stație publică, este posibil să se „umple” (de la 0% la 100%) în 5,5 ore.

Capacitatea cea mai importantă

Un pilon esențial al unui SUV Jeep este capacitatea sa, care include astăzi o abordare mai sustenabilă datorită tehnologiei plug-in hibride 4xe și acum a grupurilor motopropulsoare complet electrice.

Noul Avenger este primul vehicul Jeep cu tracțiune față echipat cu Selec-Terrain și Hill Descent Control standard care, împreună cu unghiurile impresionante de apropiere și de plecare și garda la sol a vehiculului, îl fac un reper în segment.

Sistemul Selec-Terrain oferă șase moduri: „Normal” pentru conducerea zilnică; „Eco” pentru a spori raza de acțiune; „Sport” pentru mai multă distracție la volan; „Zăpadă” pentru tracțiune maximă pe drumuri sau poteci înghețate; „Mud” pentru a optimiza performanța noroiului și pentru a îmbunătăți aderența; și „Nisip” pentru a limita riscul de a rămâne blocat pe sol nisipos.

Arhitectura vehiculului atinge cele mai înalte niveluri de compactitate posibile fără a compromite niciuna dintre caracteristicile distincte ale mărcii Jeep.

Noul Avenger are doar 4,08 m lungime, ceea ce este cu 16 cm mai scurt decât Renegade. Are conplome scurte față și spate care îi sporesc proporțiile. În plus, prezența sa pe șosea este îmbunătățită de roți mai mari decât ar fi de așteptat de la un vehicul de această dimensiune.

Datorită combinației dintre conplome scurte și roți mari, Avenger oferă cea mai bună gardă la sol din categorie (200 mm), precum și unghiuri remarcabile de apropiere (20°), de spargere (20°) și de plecare (32°), care sunt esențiale pentru conducerea off-road, dar și utile în viața orașului, de exemplu atunci când conduceți pe o rampă de parcare abruptă.

Design Jeep Contemporan

Avenger urmează o „abordare de design” oferind o interpretare modernă a designului Jeep într-un pachet compact. Partea din față a vehiculului prezintă grila emblematică cu 7 fante, o semnătură autentică a mărcii Jeep, care a evoluat de la un model vertical la unul mai orizontal pentru eficiență funcțională.

Grila îndoită este poziționată în fața farurilor pentru a le proteja în caz de impact. Aripele bombate, un alt element clasic de design Jeep, oferă un sentiment de rezistență și robustețe, comunicând în același timp o prezență solidă și impunătoare pe drum și în off-road.

Vederea laterală este marcată de clasicele pasaje de roată trapezoidale, concepute pentru a optimiza deplasarea roții pentru o articulație maximă. Vehiculul dispune de roți impunătoare de 18 inchi, cu un design robust și finisaj tăiat diamant, montate pe anvelope cu diametrul de 690 mm. Silueta a fost realizată cu atenție pentru a maximiza eficiența aerodinamică și pentru a transmite un sentiment de dinamism, întărit de un stâlp „C” plutitor, care este o trăsătură familiară în gama actuală.

În spate, vehiculul dispune de lumini inspirate de dozele clasice de combustibil X. Acest „X” este o temă recurentă în interior și în exterior prin „X-Camo”, un model care combină conceptul de „camuflaj” cu litera „X”.

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.42.55360 de grade de protecție

Pentru a reduce orice daune cauzate de impacturile cu viteză redusă, care reprezintă aproximativ 70% din cazuri în Europa, noul Avenger este echipat cu plăci de protecție, placare la 360 de grade și faruri protejate în carcasă.

Mai exact, farurile din față sunt încapsulate și poziționate sus pentru a fi protejate în cazul impacturilor cu viteză redusă. În plus, noile plăci de protecție pentru SUV sunt realizate din polimer de culoare turnată.

De exemplu, dacă sunt zgâriate, deteriorarea nu este vizibilă. De asemenea, în zonele mai expuse, inclusiv ușile, placarea este și mai înaltă pentru a oferi o protecție suplimentară.

Interioare funcționale și spațioase

Interiorul noului Jeep Avenger continuă premisa „design pentru a funcționa”. Designul interior curat și robust, care este ancorat de un tablou de bord slab, a fost inspirat de istoria mărcii Jeep și în special de Jeep Wrangler.

Odată ajuns în interiorul vehiculului, ochii sunt imediat atrași de partea superioară a planșei de bord, unde o singură funcție orizontală „faz” care include toate orificiile de ventilație, iluminare ambientală și un ecran tactil de 10,25 inci situat central, care poate fi văzut atât de către șofer și pasager. Partea inferioară a planșei de bord este marcată de o carcasă de depozitare larg deschisă.

Noul Avenger are detalii unice pentru această clasă de vehicule, cum ar fi scaune premium cu inserții din piele* care sunt reglabile electronic cu funcție de masaj (disponibilitate târzie), lumină ambientală multicoloră care reduce tensiunea ochilor în timpul condusului nocturn și o trapă largă. (disponibilitate târzie). Luminile laterale ale vehiculului rămân vizibile atunci când trapa din spate se deschide pentru o mai mare protecție și siguranță.

De asemenea, consola centrală a fost dezvoltată pentru a maximiza spațiul util disponibil pentru șofer și pasager. Conceput pentru a asigura cel mai mare spațiu de depozitare interior posibil într-o caroserie compactă, noul Avenger are cel mai mult din categoria sa: 34 de litri de depozitare frontală, ceea ce este o cifră impresionantă având în vedere media de 15 litri din segment.

Acest rezultat extraordinar a fost obținut prin optimizarea tuturor spațiilor și crearea unor compartimente de depozitare funcționale și spațioase.

Proiectate pentru flexibilitate și modularitate, separatoarele centrale de tunel pot fi mutate pentru a se potrivi cu dimensiunile diferitelor obiecte sau chiar pot fi îndepărtate pentru a face spațiu pentru obiecte mai mari. Un alt spațiu util este disponibil sub butoanele transmisiei automate și protejat de un capac magnetic rabatabil. În acest spațiu, un telefon mobil poate fi încărcat în timp ce se depozitează simultan o sticlă de apă de 1,5 litri.

Regulile de design pentru funcționare au fost, de asemenea, aplicate portbagajului. Volumul său este printre cele mai bune din segment (380 de litri), iar funcționalitatea sa se vede în înălțimea pragului de încărcare a portbagajului care a fost coborâtă la 720 mm, lățimea trapei spate care a fost mărită la peste un metru și adăugarea a unui hayon electric fără mâini, care nu este obișnuit în segment.

**Scaune realizate din vinil cu următoarele părți din piele (partea centrală a spătarului și tetiera).

Tehnologie de ultimă generație: întotdeauna conectat

Realizat pentru clienții „întotdeauna conectați”, noul Jeep Avenger asigură o experiență digitală grozavă la bord. Toate versiunile vor fi echipate cu un ecran radio de 10,25 inchi Uconnect Infotainment combinat cu un cluster complet digital disponibil în două variante (7 și 10,25 inchi).

Grafica asemănătoare smartphone-ului este încorporată în Uconnect 10”. În plus, sistemul oferă posibilitatea de a oglindi fizic propriul dispozitiv pe radio prin wireless Android Auto și CarPlay; amestecați și potriviți conținut pentru a vă construi propria interfață (până la douăsprezece widget-uri pe pagină, până la șase pagini); navigație încorporată de către TomTom cu recunoaștere naturală îmbunătățită a vocii; și actualizări over-the-air.

Noul Jeep Avenger oferă, de asemenea, o suită de servicii și funcționalități de care utilizatorii pot profita de la distanță. De exemplu, datorită aplicației mobile Jeep, utilizatorii își pot localiza locația mașinilor direct de pe smartphone-urile lor. Utilizatorii pot chiar să-și încuie și să deblocheze ușile, să verifice nivelul bateriei, să seteze funcțiile de climatizare și să reîncarce vehiculul, precum și să interacționeze direct cu Avenger prin intermediul unui asistent vocal.

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.43.12

Echipament avansat de asistență la conducere**

Jeep Avenger oferă o gamă completă de funcții de asistență la conducere. Se mândrește cu conducerea autonomă de nivelul 2, care ajustează automat viteza și traiectoria și folosește Cruise Control adaptiv și Lane Centering.

În acest fel, se acordă suport șoferului pentru a ajuta vehiculul să urmeze banda și să rămână în centrul benzii și la o distanță sigură de vehiculul care îl precede pentru a oferi o experiență de condus senină. În plus, conducerea autonomă de nivel 2 include Traffic Jam Assist, pentru o conducere relaxată și confortabilă chiar și în cazul unui trafic intens.

Noul model oferă și Traffic Sign Recognition, care citește și interpretează indicatoarele rutiere; Frânare automată de urgență cu recunoaștere a pietonilor și a bicicliștilor, care încetinește vehiculul până la oprire pentru a reduce riscul de posibile accidente; Drowsy Driver Alert, care avertizează șoferul atunci când un moment de somnolență afectează atenția; Blind Spot Monitoring care monitorizează unghiul mort al șoferului; Lane Keeping Assist, care avertizează șoferul când mașina a ieșit din bandă; Senzori de parcare 360° cu Active Park Assist (disponibilitate târzie); și cameră spate de 180° cu vedere cu dronă.

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.43.28Jeep Avenger Ediția I

Începând de astăzi și continuă până pe 30 noiembrie, există o inițiativă de pre-rezervare dedicată noului Jeep Avenger 1st Edition – o configurație exclusivă, complet echipată și complet electrică, atrăgătoare, care doar în Italia și Spania va fi disponibilă și cu un turbo. motor pe benzina. Este o oportunitate de „nu poate rata”, deoarece cei care își exprimă interesul online prin pre-rezervare vor fi primii care vor putea să o comande și, prin urmare, să o conducă.

Odată ajuns pe site, utilizatorul poate accesa o platformă dedicată și poate alege grupul de propulsie, acolo unde este disponibil, modelul preferat și cel mai apropiat dealer. În acest moment, utilizatorul va putea furniza detalii de contact și acordul de confidențialitate pentru a afla când vehiculul va fi în sfârșit disponibil la dealer pentru comenzile reale.
Pentru mai multe detalii puteți accesa platforma de pre-rezervare.

Atrăgătorul Jeep Avenger 1st Edition are un colorit în două tonuri – Sun cu acoperiș Volcano sau Granit cu acoperiș Volcano – sau modelul complet Volcano și a fost îmbunătățit de sticlă de confidențialitate, jante din aliaj de 18 inchi care îi evidențiază personalitatea pe drum și în față. și lumini full LED din spate. Interiorul include lumină ambientală multicoloră și o fascie galbenă pentru bord; scaune premium încălzite negre, cu accente galbene; un parbriz încălzit; un capac pentru tampoane pentru consola centrală; o podea de încărcare reglabilă pe înălțime și un hayon electric cu mâini libere.

În plus, Launch Edition oferă sistemul de infotainment Uconnect de 10 inchi cu ecran de 10,25 inchi, cluster complet digital de 10,25 inchi, Apple CarPlay/Android Auto wireless și suport de încărcare wireless pentru smartphone.

Exclusiv pentru versiunea BEV, noul Avenger 1st Edition este echipat cu sisteme ADAS de Nivel 2 care ajută șoferii să-și mențină viteza, distanța față de vehiculul din față și centrul benzii într-un mod complet autonom.

În completarea pachetului de echipamente rafinate, există, aer condiționat automat, sistemul de unghi mort, faza lungă automată, o oglindă retrovizoare cu reglare automată, oglinzi laterale rabatabile electric și încălzite, senzori de parcare la 360° cu cameră spate cu vedere la dronă și Cablu mod 3 pentru reîncărcare publică.

În cadrul inițiativei „Freedom to Choose” a mărcii Jeep, exclusiv atunci când vehiculul va fi disponibil, Jeep va oferi clientului un set complet de produse pentru încărcare privată și publică, cum ar fi Wallbox, permițându-le să-și conecteze garajul sau cardul RFID pentru reîncărcați într-una dintre cele 300.000 de stații de încărcare publice partenere din Europa.

Personalizare exclusivă și peste 100 de accesorii

După cum este tradiția mărcii Jeep, noul Avenger poate fi îmbunătățit cu accesorii specifice și pachete de personalizare.
Jeep Avenger va oferi mai mult decât, permițând personalizarea, în funcție de nevoile specifice ale clientului și se va lăuda cu abordarea „stăpânirii mulțimii”, oferind clienților mai multe posibilități de a-și face propriul SUV unic.

Personalizat Avenger debutează la Salonul Auto de la Paris

La Salonul Auto de la Paris, marca Jeep afișează un Jeep Avenger complet electric uimitor de culoare granit, cu acoperiș Volcan, personalizat cu autocolant pentru capotă cu modelul unic X-camo, accente albastre și logo-ul Avenger. Vehiculul afișează, de asemenea, jante de 18 inchi „Gloss Black” cu detalii albastre, subliniind grupul de propulsie electric.
Interiorul dispune de husă magnetică pentru consola centrală cu logo-ul „e” în albastru la exterior și țesătură X-camo în interior; covorașe de cauciuc pentru compartimentele de depozitare de pe planșa de bord și tunelul central cu țesătură tipică X-camo; covorașe premium pentru covoare cu sigla silueta mașinii.

Construit în uzina de înaltă eficiență din Tychy, Polonia

Uzina Tychy (Polonia) – ridicată în 1972 – 1975 – ocupă o suprafață de peste 2,4 milioane de metri pătrați, din care hale de producție și unități de servicii reprezintă 0,5 milioane de metri pătrați. Întregul ciclu de producție pentru a transforma bobinele de tablă într-o mașină finită necesită aproximativ douăsprezece ore de inginerie și o mașină iese de pe liniile de asamblare practic la fiecare 50 de secunde.

Producția de la Tychy este organizată pentru a respecta cel mai înalt nivel de calitate și a fost distinsă cu programul Bronz, Argint și Aur din World Class Manufacturing ca o recunoaștere a îmbunătățirii constante a produselor, proceselor și serviciilor pentru a rămâne lider în industrie și oferiți cea mai bună alegere pentru clienți.

Fabrica operează un ciclu de producție complet format din patru etape: ștanțare – condusă de un furnizor extern din 1998; sudare – care se mândrește cu o automatizare de 99,5% datorită a 921 de roboți care lucrează pe linie; vopsitorie – de asemenea, peste 90% automat; și linii de producție de asamblare. Uzina din Tychy a produs 12,5 milioane de vehicule de la lansarea producției în 1975 până în septembrie 2022. Au fost făcute investiții semnificative în lansarea platformei B-SUV în Tychy.

Noul Jeep Avenger a fost dezvăluit la Paris, primul SUV complet electric al mărcii Jeep Captură-de-ecran-din-2022-10-17-la-09.43.55Marca Jeep

Construit pe o moștenire legendară de 80 de ani, Jeep este marca autentică de SUV care aduce capacitate, măiestrie și versatilitate oamenilor care caută călătorii extraordinare. Marca Jeep oferă o invitație deschisă de a trăi viața la maximum, oferind un portofoliu larg de vehicule care continuă să ofere proprietarilor un sentiment de siguranță și securitate pentru a gestiona orice călătorie cu încredere.

Gama de vehicule Jeep este formată din Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Busolă, Busolă 4xe, Busolă e-Hybrid; Wrangler (în afara UE), Wrangler 4xe și Gladiator completează gama cu o ofertă de pick-up/Truck. Jeep Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de îngrijire a clienților care este disponibil pentru întreaga linie Jeep 4×4, este plin de beneficii și avantaje exclusive pentru a oferi proprietarilor mărcii Jeep cea mai mare grijă și asistență dedicată 24/7. Capacitatea de off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită de o inițiativă globală de electrificare care transformă 4xe într-un nou 4×4 în urmărirea viziunii mărcii de a realiza Zero Emission Freedom.

*Consum de energie electrică Jeep Avenger autonomie complet electrică kWh/100km: 15,9; Emisii de CO2 g/km: 0. Valori definite în conformitate cu ciclul combinat WLTP, măsurate de producător în cadrul testelor de pre-omologare și care pot fi modificate în urma omologării finale de tip. Valorile indicate sunt pentru scopuri comparative. Important: valorile consumului real de energie electrică pot fi foarte diferite și pot varia în funcție de condițiile de utilizare și de diverși factori precum: opțiuni, frecvența reîncărcării electrice pe kilometri parcurși, temperatura ambiantă, stilul de condus, viteza, greutatea totală, utilizarea a anumitor echipamente (aer condiționat, încălzire, radio, navigație, lumini etc., tipuri și condiții de anvelope, condiții de drum, condiții climatice externe etc.

Autonomie Jeep Avenge

Autonomie Jeep Avenger complet electric: 392-390 km. Valori definite în conformitate cu ciclul combinat WLTP, măsurate de producător în cadrul testelor de pre-omologare și care pot fi supuse modificării în urma omologării finale de tip. Important: autonomia reală poate fi foarte diferită și poate varia în funcție de: opțiuni, condiții de utilizare a mașinii (stil de condus, viteză, greutate totală etc., utilizarea anumitor echipamente de aer condiționat, încălzire etc., tipuri de anvelope, etc.). condiţiile drumului, condiţiile climatice exterioare.

Pentru mai multe informații specifice și detaliate despre autonomia electrică a Jeep® Avenger și diferiții factori care influențează această autonomie electrică vor fi furnizate pe acest site de îndată ce vehiculul va fi omologat și disponibil pentru vânzare.

** „Sistemele de asistență la conducere” nu înlocuiesc șoferul. Conduceți întotdeauna cu atenție și precauție, păstrând controlul mașinii cu pedalele și mâinile pe volan, cu respectarea codului rutier. Scenă filmată pe un drum aproape de trafic.

Comunicat remis Best Ride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.