Nissan Patrol se pregătește pentru o nouă generație. Și, se spune, nu este exclus să meargă pe tema retro și să intre în competiție cu noul Ford Bronco. Mai mult decât atât, nu este vorba despre simple vorbe-n vânt. Informația a fost confirmată de Ivan Espinosa. Cel care este Senior Vice President of Global Product Planning.

Nissan Patrol explorează alte opțiuni

Discuția a pornit de la faptul că în cazul lui Z Proto (400Z) sursa de inspirație a fost reprezentată de istoria acestui model. Și de la posibilitatea ca o astfel de soluție să fie valabilă și-n cazul lui Nissan Patrol.

„Nu pot împărtăși nici un detaliu”, a spus Espinosa. „Dar pot să vă spun că începem să lucrăm la următorul Nissan Patrol. Și, precum în cazul lui Z, există o gamă foarte interesantă de opțiuni și căi pe care le explorăm. Desigur, ca întotdeauna, există o dezbatere aprinsă vizavi de stil. Sau, mai exact, asupra direcțiilor pe care să le urmăm la acest capitol. Dacă trebuie să găsim un echilibru între prezent și viitor sau să mergem într-o direcție nouă”, a continuat acesta.

Detaliile interesante urmau să vină. „Există întotdeauna aceste discuții între cei care gândesc strategia mărcii și designeri. Iar Nissan Patrol nu face excepție. Sigur, există soluția unui produs foarte futurist. Dar te poți gândi și la ceva futurist, dar care, în același timp, să păstreze unele dintre elementele iconice ale originalului Nissan Patrol. Farurile rotunde, muchiile drepte și formele strict geometrice din zona frontală. Iar acum în jurul acestor idei discutăm”, a precizat Espinosa.

Spre tușele originale?

În fapt, cei familiarizați cu istoria modelului, au descoperit în declarația acestuia elemente specifice modelelor de altă-dată. Faruri rotunde, precum la 4W60, dar și la generațiile 60, 160. Cea cunoscută la Antipozi drept GQ Patrol, care continuă de altfel să-și facă treaba și astăzi pe întinderile țării-continent. Lista continuă, evident, și cu Y60.

Iar la capitolul muchii drepte și forme geometrice, lucrurile sunt valabile în egală măsură până la Y60. Ulterior muchiile au început să fie „îndulcite”, în ton cu tendințele de pe piață. Care țineau cont și de clienții care cereau și stil.

Așadar, există în interiorul companiei susținători ai ideii de a merge cu noul Nissan Patrol, deopotrivă, către clienții vechi și cei noi. În stilul lui Ford Bronco, care amintește de origini, dar într-o manieră fresh, completată de noile tehnologii. Sau, dacă ne rezumăm la Nissan, așa cum a făcut-o în cazul lui 400Z, și o poate face în cazul altui model icon, GT-R.

O altă pistă a fost relevată de Hiroshi Tamura-san, responsabil de produs Z Proto. „GT-R sau Z arată diferit”, a spus el atunci când a fost întrebat despre ce noul Z nu este în concordanță cu noul limbaj de design de la Nissan. Pentru a continua: „Dar este o chesiune asumată pentru unele produse ale mărcii, cum este și cazul lui Safari și Patrol”. Uau! Un semn că există și varianta ca Patrol să evolueze în direcția pe care deja a pornit și să se înscrie în linia stilistică a mărcii. Dar, după exemplul Toyota, cu Land Cruiser și FJ Cruiser, să propună și un…pătrățos Safari. Care să reînvie acest nume. Și să lupte cu Bronco pentru a mușca din cota de piață a lui Jeep Wrangler.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.