Mercedes-AMG G63 ii capaciteaza suficient pe fanii „G”-ului prin calitatile sale tehnice. Iata insa ca poate sa fie mai mult de atat. O opera de arta. Colegii de la MBenz din Italia scriu despre ultima idee a lui Damian Skotnicki, fondatorul Carlex Design.

Ei bine, este vorba despre Mercedes-AMG G 63 Steampunk Editon. O serie limitata la 10 exemplare care se doreste un tribut adus unui amic de-al sau, promotorul curentului Steampunk. „Este un proiect care poate redefini lumea automobilelor. O colectie de vehicule care sunt adevarate opere de arta. Create de artisti, bijutieri si artizani, fiecare dintre ele, unica, capabila sa devina exemplar de colectie”, spune Skotnicki.

5.200 de ore de manopera pentru un exemplar

Carlex Design n-a modificat modelul. Tehnic, vorbim tot despre acel V8 biturbo de 4.0 litri, cu 585 CP si 850 Nm cuplu. Plus transmisie automata AMG Speedshift TCT cu noua trepte si tractiune integrala. Un model capabil sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 240 km/h. Iar la capitolul design a pastrat nealterat caracterul masinii. Rafinandu-l insa cu elemente personalizate. Precum jantele de 22 inch.

Si-atunci, cu ce vin aceste exemplare Mercedes-AMG G63 speciale? Ei bine, cu un acoperis din cupru gravat folosindu-se metode artizanele si motive din cultura steampunk. Plus materiale clasice, precum pielea gravata, montata manual, sau micile elemente de cupru si aur roz. Broderiile de pe tavan, si ele cu motive steampunk, sau lemnul de nuc folosit pentru podea, spatele scaunelor si covorase. Elemente care, spune Skotnicki, au necesitat 5.200 de ore de lucru in cazul fiecarui exemplar.

Mercedes-AMG G63 in varianta opera de arta Mercedes-AMG-G-63-Steampunk-Edition_9-1024x725Despre pret, nu avem informatii. El urmeaza sa fie comunicat clientilor interesati. Se precizeaza insa ca fiecare proprietar va primi si o carte legata in piele in care va afla povestea exemplarului pe care-l detine. Ca si un catalog personal, caligrafiat, si o scrisoare semnata de mestesugari, care sa implineasca carcaterul unic al produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.